logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Bos en Lommer

Aanvraag huiswerkbegeleiding Nederlandse taal en Wiskunde

Saadia Charaf
03-10-2020 19:51 | | Landlust

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend
Gerealiseerd

Dit initiatief heeft subsidie ontvangen en is uitgevoerd!Ondersteuning bieden aan kinderen in groep 7 en 8 basisschool En kinderen van Brugklassen 1 en 2

Wie

Met huiswerkbegeleiding wil Aknarijwest een groot groep leerlingen in Bos en lommer ondersteunen bij het maken van hun huiswerk. Veel kinderen in Bos en lommer krijgen niet het advies waar ze recht op hebben, komt vaak doordat ze niet in staat zijn om te laten zien wat ze in hun mars hebben! Met dit project willen we deze kinderen net het zetje geven dat ze meer uit zichzelf kunnen halen. We willen de leerlingen van groep 7 en 8 een pakket ondersteuning aanbieden dat ze makkelijk een advies krijgen die recht doet aan hun niveau. Voor de 1e en 2e brugklassers in het voortgezet onderwijs willen we een ondersteuning aanbieden dat ze makkelijk het advies wat ze hebben gekregen houden of een stapje hogerop kunnen zetten.
Met dit project gaan we op een professioneel manier ondersteuning bieden, we willen studenten van universiteiten en hoge scholen inzetten om de huiswerkbegeleiding te verzorgen. Deze studenten krijgen een riante vergoeding voor hun diensten, namelijk €10 per uur. Het betalen van deze riant vergoeding en de nobele gedachten achter deze project zal de studenten extra motiveren om hun beste te doen.

Wat

We bieden huiswerkbegeleiding twee keer per week voor het vak Nederlandse en Wiskunde. De enthousiaste studente gaan 4 groepen per week begeleiden, 2 groepen Nederlandse en 2 groepen voor wiskunde. Elke groep bestaat uit 6 kinderen en een begeleider.
Naast het aanbieden van huiswerkbegeleiding bij het Nederlandse en Wiskunde vakken, gaan we waar het nodig en mogelijk is maatwerk leveren.
Huiswerkbegeleiding zal worden gegeven twee middagen per week, dinsdag en donderdag tussen 17.30 en 19.30. De locatie is Mansveltschool, Karel Doormanstraat 125.
Looptijd
We gaan huiswerkbegeleiding aanbieden van einde oktober tot en met einde schooljaar 2021. Het zal ongeveer gaan om 32 weken.

Totale kosten van initiatief:

€ 4.710,00

Toegekend buurtbudget:

€ 4.710,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.