logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Bos en Lommer

Kids & Coffee

Jolanda Mulder
23-09-2020 17:59 | | Gibraltarbuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend
Gerealiseerd

Dit initiatief heeft subsidie ontvangen en is uitgevoerd!Gezellige speelochtend voor ouders en kinderen met elke week een activiteit die de ouders zelf bedenken en uitvoeren.

Wie

Kids&Coffee waarbij kinderen tijdens de gure donkere dagen toch samen kunnen spelen. Ouders kletsen met elkaar en drinken een kopje koffie. Elke week organiseert 1 van de ouders een leuke knutsel- of speelactiviteit voor de kinderen. Kids&Coffee is voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Elke maandagochtend van 10:00 uur tot 12:00 uur is de grote zaal van de Gibraltar beschikbaar voor een educatieve en verbindende samenkomst voor ouders en kinderen.

Er zijn op dit moment een aantal moeders die graag een speelochtend willen in de Gibraltar, zodat ze in de herfst en wintermaanden ook een speelplek hebben waar ze terecht kunnen met hun kinderen. De Gibraltar is een verbindende factor voor deze ouders. Nieuwe bewoners uit de buurt, of nieuwe ouders met jonge kinderen, die behoefte hebben aan contact met andere buurtbewoners.

De Gibraltar heeft in de loop van de tijd veel speel- en knutselmateriaal verzameld. Deze worden beschikbaar gesteld voor de Kids&Coffee ochtend. We willen dat de ouders zelf initiatief nemen om de ochtend leuk en inspirerend te maken met oog op educatie. Op deze manier worden ouders geïnspireerd om thuis samen met hun kind een leuke activiteit te ondernemen.

Deelname is niet geheel vrijblijvend, ouders moeten zich wel conformeren aan de Kids&Coffee groep. Elke week organiseert 1 van de ouders een activiteit voor de kinderen. De deelname is gratis.

Wat

We verbinden de ouders en kinderen die nu elkaar 'per ongeluk' treffen door er een vaste dag voor te prikken. We stimuleren hiermee de taalontwikkeling van zowel de kinderen als de (anderstalige) ouders.
Ouders kunnen het onzekere ouderschap met elkaar delen. Er ontstaan vriendschappen en de grove en fijne motoriek wordt gestimuleerd.

Totale kosten van initiatief:

€ 2.450,00

Toegekend buurtbudget:

€ 2.450,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.