logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Bos en Lommer

Kom je ook Sinterklaasje spelen?

Jolanda Mulder
23-09-2020 16:56 | | Gibraltarbuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend
Gerealiseerd

Dit initiatief heeft subsidie ontvangen en is uitgevoerd!5 december mag Rodney zich eindelijk verkleden als Sinterklaas! Zijn vriendin schittert als prinses en Serijn is Piet!

Wie

Op 5 december zal Rodney (17 jaar) zich eindelijk mogen verkleden als Sinterklaas! Hij komt elke week bij ‘Heppiezijn’ in de Gibraltar, een organisatie voor pedagogische begeleiding voor jongeren met een extra zorgvraag..
Hij mag onze Sinterklaas spelen en zijn vriendin schittert als prinses naast zijn zijde. Onze hoofdpiet is 18 jaar en droomt haar hele leven al om een echte hoofdpiet zijn. We laten op 5 december dromen van deze jongeren uitkomen!

De bezoekers (jong en oud) mogen zich verkleden zoals ze willen; eenhoorn, tovenaar of elfje. De maatschappelijke discussie over de pieten willen we ombuigen naar iets positiefs, door het een feest te maken voor iedereen. Stichting De Gibraltar wil graag een nieuwe vorm vinden waar iedereen zich goed bij voelt. Een feest van verbinding en fantasie, pepernoten en warme chocolademelk. We willen jonge ouders enthousiasmeren om er een nieuw sinterklaasfeest van te maken en dat met ons mee te vieren.
De speeltuin toveren we om tot een klimparcours, er is een workshop pepernoten bakken (binnen), een knutseltafel (buiten). Er is een de vuurkorf aan en er is warme chocolademelk.
Ons Sinterklaas team zal bestaan uit de jongeren van ‘Heppiezijn’ en onze vrijwilligers. Over de gehele dag rekenen we op 70 kinderen en 40 ouders verdeeld in tijdblokken. Voor de workshop pepernoten bakken kunnen de kinderen zich inschrijven, maximaal 6 kinderen per workshop van 15 minuten.

Wat

De maatschappelijke discussie over de pieten willen we ombuigen naar iets positiefs, door het een feest te maken voor iedereen. Zo willen we een nieuwe vorm vinden waar iedereen zich goed bij voelt. Stichting De Gibraltar ziet dit feest als de uitgelezen kans voor verbinding in de inclusieve speeltuin. Iedereen doet mee!

Totale kosten van initiatief:

€ 2.840,00

Toegekend buurtbudget:

€ 2.840,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.