logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Bos en Lommer

Het lichtjesfeest, Sint Maarten op woensdag 11 November

Jolanda Mulder
23-09-2020 16:35 | | Gibraltarbuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend
Gerealiseerd

Dit initiatief heeft subsidie ontvangen en is uitgevoerd!Een gezamenlijk coronaproof st Maarten feest voor de kinderen uit de buurt.

Wie

In Bos en Lommer en de Gibraltar wonen veel kinderen, maar er is geen gezamenlijk Sint Maarten. Hoe mooi is het om samen met je buurtgenootjes en vriendjes van de speeltuin langs alle huizen in de Gibraltarbuurt te lopen. Om de buurtbewoners kenbaar te maken van dit feest, brengen we vooraf een uitnodigende brief en vrolijke poster langs. Als buurtbewoners mee willen doen aan het feest, thuis zijn en de deur willen openen voor de zingende kinderen, kunnen ze de poster ophangen aan hun raam.

In de brief informeren we de bewoners ook over voorzorgsmaatregelen die ze kunnen nemen betreffende corona. Op de poster staat een pictogram over snoepjes uitdelen met de anderhalve meter afstandsregeling. Ook de ouders informeren we vooraf over hoe ze de kinderen op een gezonde manier het lichtjes feest kunnen vieren.
Bewoners die het financieel niet breed hebben, bieden we een traktatie-mandje aan met gezonde snacks, hopelijk gesponsord door de Lidl of andere ondernemingen uit de buurt. Op deze manier willen we alle buurtbewoners, jong en oud, met elkaar verbinden.

Op de dag zelf staat er buiten een knutseltafel waar ouders met hun kind een mooi lampionnetje kunnen maken. Alle materialen zijn aanwezig. Tussen half 6 en 7 uur kunnen de kinderen de wijk in om liedjes te zingen en snoepjes op te halen. We hopen dat veel buurtbewoners hun deuren voor de vrolijk zingende kinderen zullen openen.

We vragen Buurtlicht om een feestelijke st maarten projectie op de muur te maken.

Wat

Alle buurtkinderen van 2 tot 8 jaar. We verwachten 30 kinderen die een lampionnetje komen maken en 50 kinderen uit de buurt die samen Sint Maarten gaan lopen.

Totale kosten van initiatief:

€ 1.250,00

Toegekend buurtbudget:

€ 1.250,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.