logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Bos en Lommer

koken voor mensen die overal buiten vallen

annet bos
06-09-2020 21:38 | | Gibraltarbuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend
Gerealiseerd

Dit initiatief heeft subsidie ontvangen en is uitgevoerd!koken voor mensen uit de buurt die het kunnen gebruiken omdat ze zelf niet meer kunnen koken of om welke reden dan ook

Wie

foor elqaar we werken al heel lang in west

Wat

koken voor mensen die overal buiten vallen in west die kwetsbaar zijn zoals ouderen.
Wie

Foor el Qaar is een groep vrijwilligers die bewoners helpt die het moeilijk hebben in West. O.a. koken wij voor de oudere, kwetsbare bewoners. Normaal deden wij dit in de keuken van de Boeg, door de coronamaatregelen is dit momenteel niet mogelijk. Nu koken wij voor 20 mensen in de buurtkamer van de Gulden Winckel. We brengen de maaltijd met de auto , fiets en lopend, we hebben als bescherming handschoenen aan en zorgen dat we niet binnen de 1,5 meter komen.
Wat

Door de huidige omstandigheden zijn wij meer geld kwijt aan het bereiden van eten, bereiden wij vaker maaltijden die wat meer vis of vlees bevatten (we hebben normaal ook elke dag vlees en eens per week vis en soms vega maar voor nu hebben we 3x per week vis en wat duurder vlees omdat de mensen al genoeg ellende hebben en we ze een plezier willen doen door iets wat uitgebreider te koken dan normaal) , verbruiken heel veel bakjes om het eten in te doen, kunnen een aantal mensen geen bijdragen betalen en zijn wij nu door onze financiële reserve heen.Daarom vragen wij budget aan om zeker tot en met eind 2020 de maaltijden te kunnen blijven maken. Wat we bereiken is dat iedereen te eten heeft.

Totale kosten van initiatief:

€ 2.300,00

Toegekend buurtbudget:

€ 2.300,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.