logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Bos en Lommer

Helofytenfilter Erasmusgracht

Sandrine Diodati
18-08-2020 09:43 | | Erasmusparkbuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend
Gerealiseerd

Dit initiatief heeft subsidie ontvangen en is uitgevoerd!Een opknapbeurt voor het lelijke, betonnen gemaal op de kop van de Erasmusgracht.

Wie

Ik woon al enige tijd met heel veel plezier aan het Joos Banckersplantsoen in Bos en Lommer. Het plantsoen grenst aan de prachtig gelegen Erasmusgracht.

Zowel het park als de gracht zijn ruim opgezet, er is ontzettend veel groen met her en der een kunstwerk. Kortom, heerlijk om te wandelen ontspannen, en te recreëren. Het jammerlijke is dat op de kop van de Erasmusgracht ter hoogte van de Joos Banckersweg een grijs, betonnen gemaal van Waternet is gesitueerd. Letterlijk een vreemde en (naar mijn mening) lelijke eend in de bijt. Het gemaal heeft uiteraard zijn functie, maar steekt door de kleur en materiaal nogal schril af met de groene Erasmusgracht. Daarnaast zijn zowel de voorkant als achterkant van het gebouw doelwit voor graffiti.

Samen met een aantal bewoners van ons blok en daaromheen bedachten we om een voorstel te maken voor het beschilderen van dit gemaalhuisje, zodat je de werking van dit filtersysteem kunt benadrukken en er tevens kunst in de openbare ruimte ontstaat.

Omdat we dit professioneel willen aanpakken, willen we graag een budget aanvragen via buurtbudgetonline, voor het realiseren hiervan en tevens het onderhouden van het schilderwerk.

Wat

We willen bewoners én bezoekers, jong en oud, niet alleen een mooier gemaal geven, maar ook wat meegeven over het belang van schoon water, en tegelijkertijd inhaken bij de iconische dieren die in de wijk te vinden zijn.

Totale kosten van initiatief:

€ 13.425,00

Toegekend buurtbudget:

€ 10.845,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

P.E.Slichter | 3 september 2020 16:20

Kan je het gebouw niet afbreken en geld vrijmaken voor het doortrekken van de Erasmusgracht naar de Rijpgracht d.m.v. een mooie brug voor trams en ander verkeer á la Grachtenbruggetje binnenstad, dan verleggen we het helofytenfilter gewoon.dan sluiten we mooi aan bij een heleboel andere plannen die zijn afgewezen en we geven het watertoerisme in West een mooie boost!

D.Waterman | 21 april 2021 21:23

Helaas bestaat er geen helofytenfilter. Was misschien heliofytenfilter bedoeld ? Dat is het moeras / watergebiedje. Het gebouwtje is geen heliofytenfilter maar een Waternetgebouwtje....

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.