logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Bos en Lommer

BuurtMuziek

Michiel Hagemeijer
02-08-2020 18:20 | | Erasmusparkbuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend
Gerealiseerd

Dit initiatief heeft subsidie ontvangen en is uitgevoerd!Muziek voor de buurt. Mensen kunnen vanuit thuis op veilige afstand mee genieten van de livemuziek van professionals.

Wie

Wij zijn Michiel Hagemeijer en Madeleine Ruijter. Beiden zijn wij beroepsmuzikanten die momenteel het zwaar hebben door de corona-crisis. Ons leven bestaat normaliter uit het verlichten van mensen hun dagelijks leven door op te treden met onze muziek. Wij hebben onlangs een succesvol initiatief afgerond van BuurtMuziek tijdens het destijdse hoogtepunt van de corona-crisis. Tijdens ons initiatief vertelde we de reden achter de timing van onze concerten, hier kregen we erg vaak de opmerking dat het buiten corona om ook erg gewild zou zijn. De aanvragen buiten onze planning om bleven binnen vliegen, waardoor we méér concerten hebben gegeven dan gepland was. Op het moment staan er nog steeds meerdere aanvragen open. Vandaar deze nieuwe aanvraag. Het samen komen om van live muziek te genieten kan helaas nog steeds niet gemakkelijk. Maar het samenkomen door middel van muziek is misschien wel iets wat we juist nu nog steeds nodig hebben! Hier hoort vrijheid bij, in de gelegenheden waar livemuziek weer toegestaan is, zijn er erg veel beperkingen om de veiligheid en gezondheid terecht te behouden. Tijdens onze concerten zijn mensen thuis in hun eigen ruimte, waar ze vrij en veilig zijn en kunnen doen en laten zoals ze willen. Ondanks dat de buurtbewoners afgezonderd waren kwam alle sterk samen.

Beiden maken we muziek dat valt onder het genre Soul en Jazz, waar je rustig van kan genieten. We kregen veel verzoeknummers afgelopen keer, dus die willen we voor de volgende editie BuurtM

Wat

Na aanleiding van ons goed ontvangen eerste editie van BuurtMuziek. Was de vraag naar meer! We willen de stads bewoners van Amsterdam West een moment van plezier aanbieden. De periode waar we ons nu in bevinden kan erg stressvol zijn, de omstandigheden zijn onzeker en mensen werken evt vanuit thuis. De uitblaasklep is erg gestagneerd doordat alle cultuur en horeca gelegenheden beperkt zijn. We merken ook dat plekken die normaliter livemuziek hosten, dit niet hebben hervat. Aangezien horecagelegenheden een harde klap hebben gekregen van de corona-crisis. Dus leek het ons een goed idee de muziek en ontspanning nogmaals naar de mensen toe te brengen, door vanuit tuinen en openbare plekken een live optreden op te zetten. Dankzij onze vorige editie hebben we nog steeds meerdere aanvragen open staan. Daarom willen we graag die wensen waarmaken. Aangezien we bij de vorige editie te weinig concerten hadden gebudgetteerd, willen we deze nu breder inplannen. Dankzij de positieve ervaring van de vorige editie, zijn de relaties met onze partners vooruit gegaan. Daardoor kunnen we meerdere concerten geven voor hetzelfde budget. De partners staan achter het plan en zien ook de behoefte van een herhaling.

Totale kosten van initiatief:

€ 10.840,00

Toegekend buurtbudget:

€ 4.940,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.