logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Bos en Lommer

Gezondheidscoaching voor millennials

Daan Appel
29-07-2020 21:31 | | Robert Scottbuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget niet toegekend

Het initiatief heeft geen budget gekregen. Uitspraak van de adviesgroep: De regiegroep vindt het initiatief niet goed doordacht met een commercieel tintje waar dit budget niet voor is bedoeld.Groeps- en persoonlijke coaching voor millennials om de gezondheid, eenzaamheid en werkeloosheid te verbeteren!

Wie

Als buurtbewoner van Bos en Lommer is te zien dat er veel eenzaamheid is onder millennials. In een selectie van nieuwsitems blijkt dat, naast eenzaamheid, millennials ook met gezondheidsproblemen en financiële problemen in hun maag kunnen zitten. Hier moet dus aandacht voor komen in onze wijk, want de millennials zijn onze toekomst en dus ook de toekomst van de wijk! Een makkelijk toegankelijke psycholoog kan hier een goede uitkomst voor zijn. Hiervoor heb ik Bruun Beenker gevonden. Hij is afgestudeerd Toegepast Psycholoog (HBO), psycholoog (Universitair) en master in de Gezondheidspsychologie (MSc.).
Momenteel helpt hij mensen in zaken als gezondheid en geluk. Daarnaast heeft hij bovendien een mastertitel als Gezondheidspsycholoog, wat inhoud dat hij opgeleid is tot het beïnvloeden van het gedrag met betrekking tot gezondheidsgedrag van mensen.

Wat

Uit nieuw onderzoek door Ipsos blijkt dat maar liefst 56% van de millennials met klachten niet aanklopt bij een psycholoog, artsen of familie. Om millennials te helpen met deze klachten en de drempel te verlagen voor het zoeken van contact gaan we in de Laan van Spartaan, waar veel millennials wonen, zowel persoonlijke als groepscoaching aanbieden aan deze buurtbewoners.
Deze coaching zal gaan plaatsvinden in een besloten ruimte, waar met elkaar in gesprek kan worden gegaan over de onderwerpen waar millennials mee kunnen worstelen. Deze onderwerpen kunnen groot en klein zijn. Er worden twee soorten coachingsvormen aangeboden, namelijk: groepscoaching (max. 5 mensen per sessie) en een 1-op-1 sessie. Dit om ieder te kunnen bereiken op een voor hem of haar passende manier.
Om de drempel laag te houden, kunnen de deelnemers gratis meedoen aan de verschillende soorten van coaching. De kosten dekken verschillende aspecten zoals, de huur van de locatie, een hapje en een drankje voor de sessies en een ervaren psycholoog als begeleider van de verschillende sessies. De verwachting is om hier ongeveer 100 personen mee te bereiken.
Hoewel er geen eenduidige definitie van millennials is, wordt deze meestal gehanteerd als geboren tussen 1980 en 1996. Hun ouders zijn veelal van de babyboomgeneratie of van de generatie X.

Totaal aangevraagd buurtbudget:

€ 2.500,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.