logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Bos en Lommer

Stimuleren van sociale interactie voor studenten

Daan Appel
13-05-2020 21:21 | | Laan van Spartaan

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend
Gerealiseerd

Dit initiatief heeft subsidie ontvangen en is uitgevoerd!DJ's die muziek spelen naar de studenten in de kamers boven het terras, die met lokale hapjes kunnen socializen.

Wie

Mijn naam is Daan Appel, ik ben 27 jaar en woonachtig in de Laan van Spartaan. In het studentencomplex waar ik woon kom ik veel in aanraking met young professionals en studenten. Opvallend vaak de laatste tijd merkte ik dat deze groep meer dan ooit behoefte heeft aan een praatje en sociale interactie. Zelf heb ik deze behoefte ook. De corona crisis doet ons meer dan ooit beseffen wat de noodzaak is van sociaal contact. Gelukkig zijn er vandaag de dag vele mogelijkheden om tot digitaal contact te komen, van whatsapp en facebook tot videobellen. Op deze manier is het mogelijk om contact te houden met familie in andere steden en zelfs landen. In de dagelijkse omgang is helaas het nieuwe normaal de laatste maanden niet meer een praatje, een knuffel of een kus. Het is afstandelijker en killer geworden ondanks de behoefte aan liefde en warmte. Vandaar dat ik besefte dat het tijd was voor actie en het scheppen van echte interactie met in achtneming de, helaas nog, noodzakelijke afstand!

Wat

“Terwijl de overheid ruimhartig getroffen sectoren helpt in de coronacrisis, worden studenten vergeten” (Trouw, 14 april) Sinds half maart zijn de universiteiten gesloten, is het uitgaansleven gesloten en zijn ook de bibliotheken dicht. Waar moeten studenten nog hun sociale contact vandaan halen? De Erasmus Universiteit was eind april een onderzoek gestart onder 5000 studenten om te monitoren hoe het thuis studeren gaat. Een opvallend resultaat van dit onderzoek was de conclusie dat studenten die alleen wonen meer last hebben van angst en eenzaamheid, en dat ze meer piekeren. Om te zorgen dat studenten in deze tijden toch ook leuke afleiding kunnen hebben, hebben wij een idee bedacht! Wij willen de leuke tijden van het studentenleven naar de studenten toebrengen. Op 29 mei willen wij het openbare terras van Mountain Network gebruiken om een dj de 100 studentenkamers toe te laten spelen. De DJ zal drie uur lekkere tunes draaien naar de studenten die in de kamers boven het terras wonen. Zij zullen onder het genot van een hapje en drankje kunnen luisteren en vanuit hun raam socializen met de andere buurtbewoners.De hapjes en drankjes zullen geregeld worden door lokale ondernemers uit Amsterdam-West en in samenspraak met mountain network hebben wij al toezegging dat de DJ op het verlaten terras zijn plaatjes mag draaien.Het is daarom volledig coronaproof en sluit perfect aan op hetgeen de studenten leuk vinden, samen zijn en genieten van hippe muziekjes met een lokale consumptie.

Totale kosten van initiatief:

€ 2.795,00

Toegekend buurtbudget:

€ 2.195,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.