Dit initiatief heeft subsidie ontvangen en is uitgevoerd!
Het werkplaatsje wil anti-verveel knutselpakketten maken met opdrachten die kinderen uitdagen en toch eenvoudig kunnen.
Tessa Hendriks is beeldend kunstenaar en boomhuttenmeisje (www.erzijnteweinigboomhutten.com) naast allerlei kunsteducatieve projecten in Amsterdam en de rest van Nederland, soms voor een plein, soms voor een culturele instelling, school of gallerie/ museum is zij sinds 2014 werkzaam als docent op de docentenopleiding van de HKU (Hogeschool voor de Kunsten Utrecht). Vanaf 2012 startte zij met samen bouwen activiteiten in bos en lommer voor ‘The Bookstore Foundation’. In 2014 ontstond ‘Het Werkplaatsje’ in de buurtentree ruimte van Stadgenoot in samenwerking met Stadsdeel West (contactpersoon Margo van Ee) en het buurt praktijk team. ‘Het Werkplaatsje’ wordt gefaciliteerd door het buurtbudget (buurtinitiatief) en hoewel we ons steeds meer als ondernemer gaan gedragen (andere fondsen en verkoop producten) zijn we hier steeds afhankelijk van. Dit seizoen is er nog geen financiering door Corona. Hendriks doneert altijd passie-uren, omdat ze nog steeds veel leert van Bos en Lommer en haar inwoners. Ook zet zij haar netwerk van (voormalig) kunsteducatiestudenten regelmatig in om bij of in te vallen. Op die manier kan deze community makerspace al heel lang een positieve bijdrage leven aan de sfeer op het plein.
Badr, Amr, Mohammed en Abdel Mounim (nu 14 en 15 jaar oud) werden vrienden tijdens de activiteiten van ‘Het Werkplaatsje’ en richtten BAM op, gespecialiseerd in zeepkisten en andere mobiele zaken. Zij werken nu voor, bij en met ‘Het Werkplaatsje’. Ze zijn het team!
We willen kinderen en ouders ondersteunen n.a.v. signalen over verveling door het vele thuiszitten. Ook willen we met de al opgebouwde community in contact blijven en deze uitbreiden. Ondertussen begint de lengte van de maatregelen zomervakantielang te zijn en kunnen ouders wel wat ondersteuning gebruiken bij het verzinnen van uitdagende activiteiten. Verder vinden we het nog steeds belangrijk mensen te stimuleren bewust met materiaal om te blijven gaan. De ervaring leert dat het werken met bijzonder restmateriaal een mooie en laagdrempelige manier is voor de fantasie en milieu/afvalbewustzijn. Bij het werkplaatsje is bovendien naast meer inhoudelijke opdrachten het materiaal vaak al een opdracht/ aanleiding tot nieuwe ideeën. En juist nu zijn ideeën en een goed ontwikkelde verbeelding en fantasie fijn om het houden aan de maatregelen vol te houden. We beginnen in bosleeuw en met de kinderen rond het werkplaatsje, maar hopen uit te kunnen breiden. We verwachten 3 maanden op deze manier te werken in de eerste instantie met ongeveer 20 tot 40 kinderen per week. We starten al testend in april (op de eerste proefopdracht werd door een aantal ouders enthousiast gereageerd en hopen in mei volle bak bezig te zijn.
Totale kosten van initiatief:
€ 3.180,00
Dit initiatief heeft subsidie ontvangen en is uitgevoerd!
Nog geen reacties