logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Bos en Lommer

Kindertheater op de zondagen in Bos en Lommer

Tjitske Cnossen
13-06-2024 13:56 | Kunst & cultuur | Erasmusparkbuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend

Dit initiatief heeft goedkeuring van de adviesgroep! De indiener kan subsidie aanvragen om het project te realiseren. Uitspraak van de adviesgroep: - Leuk initiatief. - De begroting is onduidelijk. Graag volgende keer helderder omschrijven. - Alle aanwezigen zijn unaniem akkoord met toekenning van het hele aangevraagde bedrag.Het AJTC wil de entree kaartjes voor voorstellingen goedkoper maken om toegankelijker te zijn i

Wie

Het Amsterdams Jeugd Theater collectief speelt al jaren in het Wachterliedpaviljoen elke zondag een kindervoorstelling. Vroeger hadden we een grote aantal bezoekers. De laatste jaren is dat terug gelopen. Wij denken dat het o.a. komt door de gestegen kosten voor levensonderhoud de kaartjes goedkoper maken van €7 naar €5 p.p. We starten daar mee in September 2024
Totaal 8 voorstellingen. De Mansveldschool is een nieuwe locatie. We willen graag een divers publiek bereiken en mensen met een smalle beurs. Zodat ook die kinderen kunnen genieten van de voorstellingen.

Wat

We hebben gemerkt dat we al een iets diversen publiek aantrekken maar we willen hiermee een nog groter publiek bereiken. Ook mensen met een kleine beurs. Mede omdat we willen dat veel meer kinderen van theater kunnen genieten om de kansongelijkheid te verkleinen. Theater werkt verbindend, fantasieprikkelend en is goed voor de taalontwikkeling. Bovendien is het een heel erg leuk en gezellig uitje op de zondagochtend. Het Wachterliedpaviljoen heeft tot nu toe geen huur gevraagd maar een tegenprestatie. 3 a 4 gratis buiten optredens in voorjaar maar wil nu tegen het maatschappelijke tarief huur in rekening gaan brengen. Deze redenen tezamen maakt dat we het buurtbudget om steun vragen.

Hoe

We gaan flyers op scholen en kinderdagverblijven rond brengen. We sturen mail naar de scholen om in de schoolkranten te adverteren. We hebben een website een facebook account en instagram. We staan in IAmsterdam en op verschillende sites. we maken per voorstelling elke dag pr via deze kanalen. Regelmatig doen we een flyer actie in de buurt.

Totale kosten van initiatief:

€ 4.280,00

Toegekend buurtbudget:

€ 4.280,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

U kunt ook inloggen of registreren om onder uw account een reactie te plaatsen:

Inloggen of registreren

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.