logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Bos en Lommer

BuurtMuziek

Michiel Hagemeijer
07-04-2020 11:52 | | Gulden Winckelbuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend
Gerealiseerd

Dit initiatief heeft subsidie ontvangen en is uitgevoerd!Concerten voor de buurt. Mensen kunnen vanaf hun balkon, tuin of raam, meegenieten van livemuziek op veilige afstand.

Wie

Wij zijn Michiel Hagemeijer en Madeleine Ruijter. Beiden zijn wij beroepsmuzikanten die momenteel werkeloos zijn door de corona-crisis. Ons leven bestaat normaliter uit het verlichten van mensen hun dagelijks leven door op te treden met onze muziek. Het samen komen om van live muziek te genieten kan helaas nu niet. Maar het samenkomen doormiddel van muziek is misschien wel iets wat we juist nu nodig hebben! Beiden maken we muziek dat valt onder het genre Soul en Jazz, waar je rustig van kan genieten. Onze nummers gaan vaak over actuele dingen die wij als de mensheid tegen komen. Wij hebben binnen onze kring vele connecties met Amsterdamse muzikanten. Daarmee hebben we vaker festivals en evenementen georganiseerd. Vorige week hebben wij een tuinconcert gegeven voor onze buren. We hebben doormiddel van briefjes in de brievenbussen te stoppen, onze buren laten weten wanneer het zou plaats vinden. Dit werd erg goed ontvangen, een van onze buren heeft na aanleiding van het concert ons doorgelinkt naar At5. Zij hebben de quarantaine sessies opgezet, en de buurvrouw dacht dat wij daar wel gepast bij zouden horen. Hier de link naar onze quarantaine sessie: https://www.nhnieuws.nl/nieuws/264954/quarantaine-sessies-maddy-moreah-en-mitch-julius?fbclid=IwAR0YeQvJX7p5D3krGlTYLtDLCqj8QfURYdVBh0z6GM93txaYfIZmExYWcK0
Spotify:
https://open.spotify.com/artist/7D6l8bQhf1zjiIVDKtoZUc?si=mclMlNVMRdm9koeKIQ9gcQ
https://open.spotify.com/artist/0ITnYfCgaZPWFXJ2Yir6gY?si=l9AUe7xUQva0TSzgybQ-XQ

Wat

Na aanleiding van ons goed ontvangen tuinconcert, kwamen we op het idee om dit op meer plekken te doen. We willen de stads bewoners van Amsterdam West een moment van plezier aanbieden. De periode waar we ons nu in bevinden kan erg stressvol zijn, de omstandigheden zijn onzeker en mensen werken evt vanuit thuis. De uitblaas klep is erg gestagneerd doordat alle cultuur en horeca gelegenheden gesloten zijn. Dus leek het ons een goed idee de muziek en ontspanning naar hun toe te brengen, door vanuit tuinen en openbare plekken een live optreden van circa 60 min op te zetten. We hebben contact gehad met meerde buurtgenoten over het beschikbaar stellen van hun tuin om vanuit daar de omliggende buren te kunnen voorzien van livemuziek. Alles op afstand en met zo min mogelijk contact natuurlijk. Mountain Network is al bevestigd en er is ook contact opgenomen met bejaardentehuis van Bos en Lommer (zie afbeeldingen).

Totale kosten van initiatief:

€ 9.000,00

Toegekend buurtbudget:

€ 5.000,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.