logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Bos en Lommer

Belcirkel Gibraltarbuurt e.o.

Jolanda Mulder
07-04-2020 11:16 | | Gibraltarbuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget niet toegekend

Het initiatief heeft geen budget gekregen. Uitspraak van de adviesgroep: Het initiatief bleek vanwege tijdsdruk niet meer haalbaar.Een postkaart actie en 12 maanden lang 2 telefoon nummers bemannen om zo een belcirkel te maken.

Wie

Er komen normaliter wat ouderen in de koffiesalon. Om in contact met deze ouderen te blijven en dagelijks een praatje te kunnen hebben maken we een belcirkel. Als de apparatuur van deze ouderen het toelaat ook video bellen. Ook mensen die op dit moment in Quarantaine zitten nemen we hierin mee. Wij zijn de vrijwilligers van De Gibraltar.

Wat

We willen in contact blijven met de ouderen die we kennen maar ook iedereen opnemen in de Belcirkel die het nodig heeft en een zorgvraag heeft.
We willen ook graag nieuwe contacten maken en dat doen we door de postkaart-actie “vergeet me nietje”. We vragen ouderen zich aan te melden door het telefoonnummers te bellen die op het kaartje staan. Deze nummers worden door onze oudere vrijwilligers beantwoord. Ze hebben al aangegeven dit graag te willen doen.
Door in eerste instantie 2 prepaid telefoons te gebruiken waarborgen we de privacy van deze vrijwilligers. Deze twee nummers kunnen op specifieke tijden gebeld worden. Bv tussen 10 en 15 en tussen 15 en 19. Deze vrijwilligers zijn niet op hun mondje gevallen en zullen ook eventueel vervelende telefoontjes goed kunnen afhandelen. Elke dag zal er geëvalueerd worden en zal het bel team elkaar en ons op de hoogte brengen wat er speelt. Zodat er een duidelijke hulpvraag geformuleerd kan worden. Via onze vrijwilligers, bezoekers, volgers op social media en het netwerk van De Gibraltar en Abdellah Tallal kunnen we verbindingen maken. We hebben contact met Voor Elkaar West (er zijn al belcirkels in oud west en baarsjes ) om zo de meldingen goed te kunnen doorverwijzen naar Combiwel. We zijn ons er goed bewust van dat wij niet de hele buurt kunnen helpen. Maar wel kunnen wij signaleren en doorverwijzen en een luisterend oor bieden. We vragen aan de ouderen of ze zelf ook een belmaatje zouden willen zijn voor iemand uit de buurt.

Totaal aangevraagd buurtbudget:

€ 1.950,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.