logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Bos en Lommer

Alternatieve vrijheidsviering op 5 mei

Jolanda Mulder
07-04-2020 10:57 | | Gibraltarbuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget niet toegekend

Het initiatief heeft geen budget gekregen. Uitspraak van de adviesgroep: Initiatief bleek vanuit tijdsdruk niet meer haalbaar.Op 5 mei willen we in een aangepast jasje onze vrijheidslunch door laten gaan.

Wie

Stichitng De Gibraltar is in de aangepaste speeltuin op de haarlemmerweg gevestigd. Behalve de inzet voor de inclusieve speeltuin gebeurt er in het gebouw van alles voor de buurt. Jonge en oudere bewoners uit de buurt weten de Gibraltar te vinden. Samen met vrijwilligers en ondernemers uit de buurt bieden we een gevarieerde agenda voor jong en oud.

Wat

Op 5 mei willen we in een aangepast jasje onze vrijheidslunch door laten gaan. Onze idee is om de ouderen en zieke mensen een eenvoudige maar lekkere lunch aan te bieden. Dit combineren we met de maaltijdsoep blikken van de vrijheidsmaaltijd. Deze pakketjes worden bezorgd bij adressen die we verzamelen in samenwerking met de boomkerk, belcirkel etc.
We vragen de buurt of we met z’n allen buiten op de balkons en voor de deur willen komen lunchen om 12.30. We delen niet het voedsel maar het moment.
Samen met de Vreedzame wijk willen we ons alsnog inzetten om het gedicht project (diverse scholen één gedicht) voor te zetten. Hierover moeten we nog in overleg met 5 mei comité en Floor Bastiaanse en Abdella Tallal.
Het idee om samen met buurtlicht het gedicht op de muur te beamen kan niet doorgaan omdat ook onze boven buren gesloten zijn. Daar zou wenselijk de beamer komen te staan en aan en uit gezet worden. Daarnaast zijn er te weinig mensen op straat… in plaats daarvan: Bijv met krijtverf op de stoepen het gedicht spuiten, uitnodigingen verspreiden.

Buurtbewoners maken een a4-tje en vanaf 4 mei hangen we een gekleurde vlaggenlijn door de buurt, daar kan men zijn a4-tje met een persoonlijke boodschap, een wens, een droom, een tekening of een opsteker aan te hangen. We organisewren dit samen met de Vreedzame wijk Bos en Lommer willen organiseren.

Totaal aangevraagd buurtbudget:

€ 1.070,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.