logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Bos en Lommer

Moestuinclub Wachterlied

Mirjam Aalbers
30-03-2020 18:38 | | Erasmusparkbuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend
Gerealiseerd

Dit initiatief heeft subsidie ontvangen en is uitgevoerd!Graag willen wij de moestuin bakken dit jaar weer voortzetten.

Wie

Mijn naam is Mirjam Aalbers en samen met mijn vader Dick Aalbers en andere bewoners uit West/ Bos en Lommer hebben wij het initiatief genomen om de moestuintjes op het Wachterliedplantsoen nieuw leven in te blazen. Vorig jaar zijn wij begonnen en hebben wij van de gemeente Amsterdam hele mooie nieuwe moestuinbakken gekregen (zie foto). De moestuinbakken betrekken we bij de Wijkboerderij en kinderen die zich hebben opgegeven voor het Kinderlab op de boerderij werken mee aan het verzorgen van de tuintjes. Naast dat we de tuintjes er mooi uit willen laten zien (alles bio) en mensen uit de buurt ervan kunnen genieten, willen we ook een educatieve functie voor de buurt hebben met de tuintjes. Dit willen we doen door het organiseren van twee" 7 smaken parades", vorig jaar hadden we een kleine try-out en dit bleek heel goed te werken.

Wat

Groen & natuur maakt mensen blij, dat zagen wij vorig jaar rondom de tuintjes. Mensen lopen langs de bakken en genieten ervan en plukken wat kruiden voor thuis (dat is prima). Ook picknicken mensen graag bij de bakken of zitten heerlijk in het gras. Vaak komen er spontaan ouders en kinderen helpen met het onderhouden en water geven van de tuintjes.
Natuur is hard nodig in een stedelijke omgeving, het is goed voor de biodiversiteit en heeft een grote educatieve waarde. Graag willen we mensen uit de buurt laten ervaren hoeveel er op het Wachterliedplantsoen te zien is qua natuurschoon en wat je er allemaal mee kunt.
In 2020, willen we d.m.v. twee "7 smaken parades" mensen hiervan bewust maken.
Tijdens de parades geven we wandelingen aan buurtbewoners door het Wplantsoen en laten hun kennismaken met wat er allemaal is. Daarna mogen de deelnemers de 7 smaken proeven van producten uit de moestuin en d.m.v. wildpluk allemaal uit de directe omgeving. De producten zijn bereidt door middel van duurzame kooktechnieken. Deze technieken krijgen de deelnemers te zien tijdens de parade op Wijkboerderij Wachterlied (waar we eindigen met de wandeling).

*Het leven is veranderd door het virus. Het zou mogelijk kunnen zijn, dat wij de 7 smaken parade niet fysiek kunnen lopen met buurtbewoners. Als dit het geval is, dan maken wij een prof. film van de wandeling en kunnen bewoners online via; buurthuis online:https://wachterliedpaviljoen.nl, de wandeling bekijken en hem later zelf lopen.

Totale kosten van initiatief:

€ 1.450,00

Toegekend buurtbudget:

€ 1.450,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.