logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Bos en Lommer

Het Bos en Lommer Kindertheater Festival

Jolanda Mulder
05-03-2020 14:19 | | Gulden Winckelbuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend
Gerealiseerd

Dit initiatief heeft subsidie ontvangen en is uitgevoerd!Meneer Howard en mevrouw Rosa's Kindercafe, De Gibraltar en AJTC, organiseren samen een theater weekend.

Wie

We merken dat er veel nieuwe jonge ouders in de buurt zijn komen wonen op zoek naar leuke kindvriendelijke plekjes dicht bij huis. Daarnaast is er voor deze jonge doelgroep weinig creatief aanbod in de wijk. Tijd om daar verandering in te brengen! We zien het organiseren van dit Theater weekend als een mooie kans om elkaar en de buurt beter te leren kennen. De bezoekers van kindercafe Menr. Howard Mevr. Rosa en speeltuin De Gibraltar krijgen zo de kans om andere plekken en elkaar beter te leren kennen door op 2 plekken een voorstelling te bekijken.
Tijdens de speurtocht tussen de locaties kan je met een QR-code geluidsfragment downloaden en beluisteren zodat je gewezen wordt op leuke feitjes. De plattegrond op de passe-partout leidt de ouders en kinderen langs 3 parkjes en 4 speeltuinen. Je kan zelf kiezen vanuit welke richting je start. Wachterliedpaviljoen of vanuit speeltuin De Gibraltar. Door dit aan te bieden vergroten we de kans dat ouders door de buurt gaan lopen en ontstaat er een feestelijke verbinding.
Zowel MHMR en De Gibraltar en het AJTC vinden het belangrijk om alle kinderen uit de buurt te bereiken. We zetten ons extra in om kinderen/jongeren met een geestelijke beperking bij dit soort buurt feestjes te betrekken. Uit ervaring weten we dat deze doelgroep drukke dagen vermijdt. Daarom zullen we speciaal voor deze kinderen met een beperking een extra voorstelling verzorgen in de Gibraltar op zondag. De buurtkinderen die zijn dan natuurlijk ook welkom.

Wat

Stichting De Gibraltar en Stichting MHMR hebben helaas niet de eigen middelen om dit festijn te financieren. Onze wens is om de toegangsprijs laag houden om zo ook de gezinnen met een minder inkomen de voorstellingen te laten bezoeken, en het laagdrempelig te houden om mee te doen.

Ons doel is: ouders en ALLE kinderen met in elkaar in contact te brengen zodat de leuke plekjes in de buurt ontdekken!

Totale kosten van initiatief:

€ 5.210,00

Toegekend buurtbudget:

€ 4.195,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.