logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Bos en Lommer

Kinder laboratorium voor een natuurlijke toekomst

Mirjam Aalbers
21-01-2020 15:40 | | Erasmusparkbuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend
Gerealiseerd

Dit initiatief heeft subsidie ontvangen en is uitgevoerd!In Bolo, nodigen wij de kinderen uit de buurt uit om te experimenteren en te leren van de dieren en natuur om ons heen.

Wie

Wij zijn Manon en Mirjam en vertegenwoordigen Earthlab. Als natuurdocenten zijn wij wekelijks bezig om kinderen de natuur in hun eigen leefomgeving te laten ontdekken.

Wat

Bij onze incidentele Earthlab activiteiten op Wijkboerderij Wachterlied hebben wij ontdekt dat er veel behoefte is aan duurzame initiatieven voor buurtbewoners en vooral kinderen. Daarom willen wij onze activiteiten structureel aanbieden op woensdagmiddag en zaterdagochtend. We bieden de kinderen: kennismaking met duurzame energie, leren kennen van de dieren op de boerderij en wat wij van hun krijgen, kweken en oogsten van eigen groente en kruiden, en het verwerken van deze groente in een verantwoorde maaltijd/snack. Wij maken uitsluitend gebruik van duurzame en ecologische (vegan) materialen. Wij dagen de kinderen uit hun eigen leefomgeving opnieuw te ontdekken en ze te stimuleren uitvinder te zijn van hun eigen toekomst. Wij organiseren zowel op de woensdag als de zaterdag een Earthlab club aan voor kinderen van 1, 5 uur per keer. 3 keer een blok van 8 lessen op de woensdag en 3 x een blok op de zaterdag met maximaal 10 kinderen per blok met de mogelijkheid tot een proefles.

Totale kosten van initiatief:

€ 5.090,00

Toegekend buurtbudget:

€ 5.090,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.