logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Westerpark

Goodie Bag uitdeelactie

Kim Goldschmidt
06-01-2021 11:16 | Staatsliedenbuurt

Goodie Bag uitdeelactie voor kwetsbare groepen uit de Spaarndammerbuurt.

Vorig jaar heeft de Kom erbij groep op verzoek van het Stadsdeel voor het eerst een kerstfeest georganiseerd voor kwetsbare groepen uit de Spaarndammerbuurt. Ook dit jaar hadden wij dat als Kom erbij groep graag gedaan. Omdat dit door corona niet kon doorgaan, hebben we een Goodie Bag actie opgezet. Met het uitdelen van dit cadeau hebben we de bewoners in kwetsbare situaties met o.a. een geschreven kaart het gevoel willen geven dat er aan hun gedacht wordt in de vorm van een persoonlijk cadeau.
We hebben in de Goodie Bag een combinatie gemaakt van specifieke kerstcadeaus zoals een kaars en een kerststol. Maar ook wat gezonde dingen zoals thee en fruit. En wat lekkers met een Twix. Tony Chocolonely heeft daarnaast een sponsoring gedaan voor de kwetsbare inwoners: een chocoladereep en een Organic Caffe Latte drankje.
De uitnodigingen zijn verstuurd via het persoonlijke netwerk van de leden van de Kom erbij Groep. Dit zijn inwoners in de buurt die minder goed in beeld zijn van de reguliere instanties en daarom is het ook zo belangrijk dat zij gezien worden. Als bijlage van dit verslag is de uitnodiging opgenomen.
De Goodie Bags zijn uitgedeeld in buurtcentrum de Horizon. Om aan de corona maatregelen te voldoen werden de Goodie Bags uitgedeeld in de tuin via de open deuren in de grote ruimte. Bij het uitdelen en vooraf bij het inventariseren merkten we wel dat er een veel grotere behoefte is bij meer bewoners dan waar we met het budget aan konden voldoen. We hopen een volgende keer met meer budget een grotere groep te bereiken.