logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Westerpark

Groot schaakbord Van Beuningenplein

Stadsdeel West
22-01-2019 14:17 |

Een groot schaakbord om kinderen samen te laten spelen

Joost van Hienen en ik, Peter Siegel, uit de Staatsliedenbuurt zagen los van elkaar dat kinderen op het plein niet met elkaar speelden. Via Jaap van het Paviljoen vonden we elkaar en de jongerenwerkers van Dock. De oplossing? een groot buiten schaakspel.
Het schaakveldje op de camping diende als voorbeeld. Mijn zoons maakten daar gemakkelijk nieuwe vrienden. Na de vakantie belde ik gebiedsmakelaar Heleen Linthorst. Zij vertelde mij over het buurtbudget. Met Joost maakte ik een plan.
Joost: “Ik schreef de gebiedsmakelaar een brief, deed onderzoek naar de prijs en ging kijken op het Max Euweplein. De opbergkisten voor de schaakstukken vond ik daar wel erg mooi.”
Peter: “Ik voerde campagne voor het plan op https://www.petities24.com/schaakbord_voor_het_van_beuningenplein., op Facebook (buurtpagina Westerparkbewoners) en Twitter en vroeg steun bij buurtbewoners en landelijke schaakverenigingen.

Bekijk een artikel van AT5 over dit initiatief via https://www.at5.nl/artikelen/191886/bewonersinitiatief-gelukt-reuze-schaakbord-op-het-van-beuningenpleinTips

Tip 1

Ga na of de buurt van uw idee profiteert en niet alleen uzelf.

Tip 2

Vraag vooraf offertes aan, zodat u goed weet wat alles kost.

Delen