logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Westerpark

Eindverslag dikke bandenrace Marktcentraal 2022

H. Linthorst
26-07-2023 13:06 | Foodcenter

Het is bezocht door 115 kinderen met hun ouders.

Helaas hebben we het onderdeel fietslichtjesparade moeten canselen. Het idee was dat we om hiermee de Dikke Banden Races af te sluiten voor jong & Oud in Markt Centraal. Om 17:00 uur is het donker zijn en konden we Markt Centraal verlichten met de lichtgevende fietsen.
Logistiek was het niet mogelijk vanwege het pendelbusje. Het terrein is namelijk nog niet toegankelijk voor voetgangers en fietsers. Daarnaast zou er vanaf 17:00 uur een andere buurt licht evenement plaatsvinden.
Achteraf was ook budgettair technisch ook niet mogelijk. Onvoorzien kwam er een kostenpost bij van Markt Centraal voor de kosten van: machinist express, host poort, Productie en schoonmaak). Zie defeinitieve begroting onderin.

We blikken algemeen heel erg tevreden terug. Het was een ontzettend leuke sfeer. Hoewel De DBR in de winter plaatsvond was er gelukkig weinig stress of de weersomstandigheden gunstig zouden zijn. Het was immer toch binnen en wel in een heel bijzonder monumentaal pand.
De deelnemers met fiets/ step en bezoekers moesten via een treintje naar de ingang. Op het Food Centre terrein mag je nog niet lopen of fietsen.
Vanuit Cycle Fun hebben we een busje met chauffeur beschikbaar gesteld om eventueel extra fietsen mee in te vervoeren. Het busje heeft uiteindelijk 1 rit gemaakt met fietsen. Het treintje pendelde genoeg op en neer en er waren genoeg zitplekken en plek voor de fietsen/steps.
De deelnemers en bezoekers kwamen met zeer positieve feedback. Vanuit deze 1ste editie kunnen we verder bouwen naar een 2de editie met meer deelnemers en bezoekers. Zeer prettige en actieve samenwerking en bijdrage van Stichting BOEi en Stichting Markt Centraal.
Opvallend veel deelnemers voor een 1ste editie. Het programma sloot goed op elkaar aan. Weinig gaten in het programma en een mooie doorloop. Met name de programma onderdelen t/m 9 jaar zijn razend populair.
115 kinderen hebben meegedaan aan een race, 128 die zich v.t.v. hebben aangemeld en een aantal ter plekke. Naast de deelnemers zijn er ook circa 300 ouders/begeleiders/fans van de deelnemers meegekomen. Goed voor de sociale cohesie, fiets virus verspreiding en aanmoedigen deelnemers.
Het randprogramma Slowbiking en FUNBIKING ( voor alle leeftijden) was op instuif en werd doorlopend bezocht door zowel de kinderen als de ouders.