logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Westerpark

Rombout Hout Project

Stadsdeel West
16-01-2019 16:57 |

Kaphout van oude iepen wordt omgebouwd tot straatobjecten die ontmoeting stimuleren.

Ik, Nicole de Rop, ben dit project begonnen samen met 4 andere bewoners van de straat. Wij vinden dat, als bomen gekapt worden in een buurt, de buurt er eigenlijk als eerste recht op heeft. De bomen hebben al die jaren zuurstof geleverd aan de straat of buurt en het is eigenlijk een recht van de mensen om daar aanspraak op te maken. Het hout van de geschilde iepen is vervoerd naar Stadshout die het heeft verzaagd. Op het Pret in de Fred festival zijn er straatmeubels van in elkaar geschroefd.Er is nu een buurt boekenkast, die goed wordt bezocht en er ontstaan sociale contacten door. Er staat nu een boombak met een Prunus (Prunus subhertella autumnalis Rosea). Dit is een goeie drachtboom voor bijen en het bloeit zelfs twee keer per jaar.
In de kruidentuin in het Frederik Hendrik plantsoen is een compostbak van Le Compostier geplaatst en we gaan met ongeveer 12 mensen hiervoor zorgen. De bedoeling is om wormen en compost in de buurt te verspreiden, zodat de biodiversiteit groter wordt.
Op het van Oldenbarneveld plein staat een prachtige buurt picknick bank. Buurtbewoners maken daar veel gebruik van.
Als aandenken van de oude iepen die ooit in de Rombout Hogerbeetstraat stonden zijn er 36 snijplanken met logo gemaakt door Stadshout. Deze worden voor kostprijs aan bewoners en buurtbewoners verkocht.Tips

Tip 1

Zoek andere mensen in de buurt die ook het idee steunen

Delen