logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Westerpark

Lichtstroom voor de Maand van de Verbinding

Tanja Topalovic-Henn
09-05-2022 14:00 | Openbare ruimte, Kunst & cultuur, Sociaal | Staatsliedenbuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend

Dit initiatief heeft goedkeuring van de adviesgroep! De indiener kan subsidie aanvragen om het project te realiseren. Uitspraak van de adviesgroep: nav adviesgroepvergadering is de aanvraag gehonoreerdStichting Buurtlicht organiseert workshops, eten met beamer show en Watertoren projecties voor bewoners.

Wie

Stichting Buurtlicht organiseert voor de Maand van Verbinding een reeks aan creatieve workshops voor bewoners op verschillende locaties.
De huisdieren van de buurt worden op 4 oktober met Internationale Dierendag op de Watertoren gebeamd. Een fantastische avond voor dierenliefhebbers. Mail een foto en je liefste vriend wordt op de toren in het licht gezet.
De ouderen uit de buurt op 7 oktober met Nationale Ouderendag. We gaan ons Ouderen in het licht zetten op de watertoren. Je mag een foto mailen van je oma/opa/vrouw/man/buurvrouw
Op 11 oktober is Coming – out Day en we projecteren alle gendervlaggen op de watertoren.
In de maand van de verbinding geeft Buurtlicht 14 creatieve workshops op verschillende locaties. Iets maken, los van standaards en prestatiedrukte helpt om geest en lijf in beweging te brengen en aan te schuiven bij ons “Lichtstroom”. Twee workshops worden ook in het Engels gegeven.
- Buurtlicht laat elke week zaterdag in een “Lichtstroom“ op de watertoren zien hoe waardevol en mooi de buurtverbindingen zijn. Of mensen, ouderen, dierenliefhebbers of kunstwerken het volumen aan licht en kleur is rijk in onze buurt.
Om de verbindingen te versterken bieden we aan tijdens een gezellig en gezond diner bij Vekologisch in Zaal 100 ons Lichtstroom te bekijken. Hier kan je bij een vegetarische maaltijd met 3 gangen in gezelschap eten en kijken naar Buurtlicht op de scherm zonder audio voor een goed gesprek.

Wat

Buurtlicht verlicht, verbindt en stimuleert bewoners. Buurtlicht draagt bij aan een veiligere leefomgeving, is een drempelvrije ontmoetingsplek, brengt bewoners in beweging en bij elkaar.
Iedereen kan op zijn eigen manier in oktober 2022 participeren aan Buurtlicht activiteiten voor de “Maand van de Verbinding”. Je kan foto’s van je thuis achter je scherm mailen, aan een workshop deelnemen, als vrijwilliger meedoen of als bewoner. Buurtlicht maakt met zijn “Lichtstroom” zichtbaar wat er waardeert en gekoesterd mag worden in deze buurt en iedereen hoort erbij! We verbinden “bubbels” in de buurt met ons “Lichtstroom”. Het is makkelijker je buurt te verkennen als je een lichtstroom kan volgen. Stichting Buurtlicht bouwt aan een eigen netwerk en staat voor inclusiviteit en diversiteit.

Totale kosten van initiatief:

€ 5.900,00

Toegekend buurtbudget:

€ 2.500,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

U kunt ook inloggen of registreren om onder uw account een reactie te plaatsen:

Inloggen of registreren

Monique Wijnschenk | 6 juni 2022 16:33

Gefeliciteerd met de toekenning van de subsidie ! Het is leuk deel te nemen aan dit project. Het is een gevarieerd programma, contact leggen met diverse mensen, lekker en niet duur dineren en lekker knutselen. En mooie foto’s met het projecteren. Allemaal in je buurt ! Top.

Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

U kunt ook inloggen of registreren om onder uw account een reactie te plaatsen:

Inloggen of registreren

A.M. van Tuijl | 8 juni 2022 05:44

Wat fijn om zoveel keuze tot activiteiten te hebben dit najaar! Op weg naar een zonnige oktober maand!

Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

U kunt ook inloggen of registreren om onder uw account een reactie te plaatsen:

Inloggen of registreren

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.