logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Westerpark

Openbare bokszak in het Westerpark

Ben de Dood
08-04-2022 13:40 | Sociaal | Westerpark

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget niet toegekend

Het initiatief heeft geen budget gekregen. Uitspraak van de adviesgroep:Een nieuwe openbare bokszak in het Westerpark. De oude is kapot, de sponsor heeft geen budget voor een nieuwe.

Wie

Ik ben een van de vele buurtbewoners in de Staatsliedenbuurt die graag buiten sport. Mijn sport is kickbokstraining. Dat doe ik nadrukkelijk niet om te leren vechten, maar voor mijn algehele conditie. Ook helpt het om nog zelfverzekerder te worden, wat voor mij extra belangrijk is nadat ik vorig jaar zonder reden op straat werd aangevallen door een zeer agressieve jongeman. Ik ben 58 en doe deze sport pas sinds een jaar, maar ik merkte al snel de voordelen van het beoefenen van deze sport. Mijn conditie gaat snel vooruit en ik heb mijn zelfverzekerdheid weer terug.

De bokszak die in het park hing werd tijdens de kermis verplaatst en helaas door vandalen gesloopt. De sponsor, Boogieland.nl, liet me weten geen budget meer te hebben voor een nieuwe. Veel mensen in de buurt maakten graag gebruik van de bokszak. Uit reacties op Facebook Westerparkbewoners en van mensen in het park blijkt duidelijk dat ze de bokszak missen. Nu moet je voor een bokszak een eind naar een andere buurt, of naar een sportschool, wat kosten met zich meebrengt en niet voor iedereen haalbaar is.

Wat

Gezien de reacties zijn er duidelijk veel meer buurtbewoners die graag weer een openbare bokszak hebben. Van de oude werd druk gebruikgemaakt. Er was altijd wel een groepje aan het sporten bij de bokszak. Sporters gaven elkaar spontaan tips, maakten een praatje, en gaven elkaar de mogelijkheid om van de bokszak gebruik te maken. Wat dit laatste betreft is mijn ervaring dat de meeste (kick)boksers elkaar met respect behandelen. Ook als je duidelijk een beginner bent, word je serieus genomen en wordt het gerespecteerd dat je het sowieso aan het proberen bent.

Een openbare bokszak is dus om verschillende redenen goed voor de buurt. Het sociale aspect is duidelijk. Zo’n bokszak is een mooie, laagdrempelige manier om met buurtgenoten in contact te komen. Voor de mensen met weinig geld is het een mogelijkheid om te kunnen trainen zonder de kosten van lidmaatschap van een sportschool. Het is een middel dat op eenvoudige wijze bijdraagt aan verbetering van de conditie van mensen die er gebruik van maken. Zo’n openbare bokszak heeft dus sociale, financiële en gezondheidsvoordelen voor sporters in de buurt.

Ik heb inmiddels contact gehad met de stichting die Boogieland.nl voor dit soort activiteiten heeft opgezet. Zij lieten weten hierover afspraken te hebben met de gemeenten betreffende vergunning e.d. en dat plaatsing gaat in overleg met de betreffende gebiedsmakelaar. Het hele systeem om een openbare bokszak te plaatsen is dus al aanwezig, het ontbreekt alleen aan budget.

Totaal aangevraagd buurtbudget:

€ 2.000,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.