logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Westerpark

Eventhands: 'Iedereen is Jarig'

floortje de Vries
23-12-2019 13:53 | | Westerpark

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend

Dit initiatief heeft goedkeuring van de adviesgroep! De indiener kan subsidie aanvragen om het project te realiseren. Uitspraak van de adviesgroep: De Regiegroep heeft een aantal kritiekpunten geuit richting de initiatiefnemers, leerpunten die ze zullen meennemen tijdens hun toekomstige aanvraagprocessen en uitvoering. Budget is toegekend op 13 feb 2020Evenement om jongeren uit Amsterdam-west die het sociaal moeilijk hebben te verbinden en in het zonnetje te zetten.

Wie

Vanuit het Eventhands traject wordt er elk jaar toegewerkt naar een eindevenement. Dit wordt door de jongeren uit het traject zelf van begin tot eind georganiseerd. Bij EventHands ontwikkelen de jongeren zichzelf in event management, organisatie en leidinggeven, en hun sociale capaciteiten. Door zelf dit evenement te organiseren, krijgen zij de kans om andere jongeren uit Amsterdam- west (van welke achtergrond dan ook) te kunnen helpen. De locatie waar het evenement zal plaatsvinden in Volta.

Wat

Er is dit jaar door de jongeren van EventHands besloten om iets voor een ander te doen. Zij willen een evenement organiseren voor eenzame jongeren uit Amsterdam-west. Het idee van Iedereen is Jarig 2.0 gaat over dat er niet één persoon jarig is, maar iedereen. Het project zelf geeft jongeren uit de buurt die het sociaal moeilijker hebben/gehad de kans om andere jongeren te leren kennen in een veilige en accepterende omgeving. Wij zijn erg bewust van de sociale isolatie waar jongeren in vast kunnen zitten. Er is namelijk nog steeds een groot aantal jongeren die zich eenzaam voelt. Sommigen van onze jongeren spreken vanuit hun eigen ervaring dat zij ook ooit eenzaam zijn geweest en het ook fijn vonden om anderen te ontmoeten. Zij weten dat er meer zijn die hier nu ook doorheen gaan. Door het evenement komt deze doelgroep in contact met elkaar. Het evenement is bedoeld om jongeren te laten zien dat ze ertoe doen, speciaal zijn, er mogen zijn en niet alleen zijn. Verbinding, ontwikkeling, diversiteit, en acceptatie staat bij ons centraal.
Gedurende de avond vinden verschillende optredens plaats van jongeren uit het EventHands team maar ook vanuit het eigen netwerk en de buurt. Daarnaast worden er creatieve groepsspelletjes gedaan, waardoor de stap minder groot is om elkaar te leren kennen en aan te spreken.

Totale kosten van initiatief:

€ 2.361,75

Toegekend buurtbudget:

€ 361,75

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

U kunt ook inloggen of registreren om onder uw account een reactie te plaatsen:

Inloggen of registreren

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.