logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Westerpark

Kophonger met een koptelefoon

Frank Wijdenbosch
16-03-2022 20:12 | Kunst & cultuur | Westerpark

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend
Gerealiseerd

Dit initiatief heeft subsidie ontvangen en is uitgevoerd!Kophonger is een audiotour/ wandeling gemaakt met behulp van bewoners. 15 tot 20(koptelefoons) bewoners per wandeling,

Wie

Frank Wijdenbosch van stichting Seven Arts en de maker Suzanne Bakker en schrijfster Annemarie Slotboom gaan in samenwerking met het buurtteam West en met behulp van bewoners uit stadsdeel West een voorstelling/audiotour maken op verschillende locaties met de titel: Kophonger met een koptelefoon. Route in de Spaarndammerbuurt start bij: De Horizon, eerste stop Krommeniestraat(de verbinding), tweede stop Knollendamsteraat/Polanensteraat, derde stop Polanenstraat(Hebron), Eindpunt De Horizon( Monoloog en Nagesprek). De voorlichting en vitaliteit zit in de verhalen die men te horen krijgt over de koptelefoons tijdens de route en in de Horizon(zie meegestuurde praktische info Kophonger)
De bewoners komen uit het netwerk van Frank Wijdenbosch, uit de cliëntenraad Amsterdam en uit de buurtteams. Mohamed Bourik werkt aan de productie mee door medewerkers beschikbaar te stellen.
Zowel Frank Wijdenbosch als Suzanne Bakker werken al samen met Combiwel. Het nagesprek wordt geleidt door een professional van Buurtteam West of Cliëntenraad en gaat over de obstakels die men tegenkomt.
Suzanne Bakker en Annemarie Slotboom werkten al eerder samen bij de totstandkoming van Mijn Pijp Jouw Pijp een audiotour door de Tellegenbuurt een project in samenwerking met Combiwel.

Wat

De afgelopen coronaperiode zijn mensen in isolement geraakt doordat ze kampen met overgewicht en een groot risico liepen tijdens de epidemie. Frank Wijdenbosch kampt al zijn hele leven met overgewicht. In Amsterdam West waar hij woont is hij daar niet alleen in. Toch blijft het knokken voor hem om niet in een isolement te raken. Nog extra bemoeilijkt door de corona pandemie. Mensen met overgewicht vallen onder de risicogroep, wat het extra moeilijk maakt om je onder de mensen te begeven. Tegelijkertijd realiseert hij zich dat hij niet alleen staat. Overal in de wijk wonen mensen net als hij.
Deze audiotour is bedoeld om mensen bij elkaar te brengen, uit hun isolement te halen en over hun problemen te laten praten. Om inzicht te verschaffen in het leven met overgewicht, waar een hardnekkige verslaving aan te grondslag ligt, en waar eten maar een klein onderdeel van uitmaakt.
Deze audiotour richt zich op het alledaagse leven. Waar loop je allemaal tegenaan op een dag? In huis, maar ook zodra je je huis verlaat en je naar de markt, het buurthuis, de supermarkt of de sportclub gaat en manieren van verplaatsen (tram, cantakar) wanneer je leeft met overgewicht? door staddeel west/ Gemeente Amsterdam afdeling theater activiteiten is een een subsidiebedrag van € 10.000 toegezegd
.

Totale kosten van initiatief:

€ 4.500,00

Toegekend buurtbudget:

€ 3.077,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Elli | 26 oktober 2022 11:27

Slecht Nederlands in dit artikel: Het nagesprek wordt geleidt.

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.