logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Westerpark

Djams, percussie/gitaar workshops/lessen

jamal salah
09-02-2022 15:52 | Kunst & cultuur | Spaarndammerbuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend

Dit initiatief heeft goedkeuring van de adviesgroep! De indiener kan subsidie aanvragen om het project te realiseren. Uitspraak van de adviesgroep: Jamal is vasthoudend en kijkt goed naar wat anderen nodig hebben.Wekelijks percussie workshops en wekelijks gitaarworkshops/-lessen aan wijkbewoners geven.

Wie

Hallo, ik ben Jamal, muzikant en treed ruim 8 jaar op als gitarist en percussionist, speel sinds kindsafaan darbouka en andere percussieinstrumenten zoals de cajon en conga, ik woon in de Spaarndammerbuurt en ik organiseer en begeleid nu sinds 3 jaar percussie en gitaar jams in de Horizon (Jammen met Jamal) daarnaast treed ik daar soms ook op of zorg voor sfeermuziek bij gelegenheden. Ook werk ik als ZZP-er als muziekdocent bij HVO Querido. Ik wil nu uitbouwen en aan meer behoeftes voldoen, laagdrempellig voor beginners. Daarom zou ik graag nu 2 keer in de week, 2 verschillende workshops geven en de huidige workshops uitbreiden, zodat meer bewoners mee kunnen doen. De activiteiten vinden in groepsverband plaats in de Horizon en diens faciliteiten, Combiwel Buurtwerk ondersteunt, ook met het beheer van de instrumenten zodat deze in overleg voor meer buurtbewoners en initiatieven in de Horizon te gebruiken zijn.

Wat

De workshops zijn bedoeld voor iedereen (geïnteresseerden, beginners en halfgevorderden) maar vooral voor mensen met een laag inkomen, ik wil iedereen de kans geven om zich te ontwikkelen op muzikaal vlak. Het gaat om gezamenlijk muziek maken, mogelijk 1 op1, en in een relaxte sfeer. Overige doelen zijn ontspanning, plezier, anderen leren kennen en men leert instrumenten te bespelen. Ik zou willen dat zo veel mogelijk bewoners ook een goed gevoel krijgen van muziek maken en horen. Daarbij kan het voor afleiding van problemen zorgen en positiviteit.
Plan: De maandag percussieworkshops van 18.30-20.45 (max. 8 personen). Vrijdag gitaarworskshops of gitaarlessen van 15.00-17.00 (max. 6 personen), en er is ruimte om ook te dansen of te zingen erbij daarin is iedereen vrij. dit is gepland voor het jaar 2022 en natuurlijk willen we deze mogelijkheden hierna voortzetten. Vanwege de groeiende vraag van deelnemers en toekomstige deelnemers wil ik graag meer instrumenten inzetten. (Ook is er een kast voor de opslag nodig). Zo zouden meer mensen mee kunnen doen en genieten. Veel mensen tonen interesse maar kunnen niet omdat zij geen gitaar tot hun beschikking hebben. Percussie is een toegankelijke manier om met muziek te beginnen, (we starten met ritmes). Deelnemers betalen een eigen bijdrage van 3 euro, (met stadspas) 2 euro inclusief muntthee of koffie.

Totale kosten van initiatief:

€ 1.255,00

Toegekend buurtbudget:

€ 1.255,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

U kunt ook inloggen of registreren om onder uw account een reactie te plaatsen:

Inloggen of registreren

Peter | 27 maart 2022 04:37

Heel leuk initiatief.

Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

U kunt ook inloggen of registreren om onder uw account een reactie te plaatsen:

Inloggen of registreren

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.