logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Westerpark

Markt Maal

Yonina De Ruijter
08-02-2022 09:36 | Sociaal | Foodcenter

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend
Gerealiseerd

Dit initiatief heeft subsidie ontvangen en is uitgevoerd!Stichting Markt Centraal kookt met een groep (buurt)koks op de zondag een kwalitatieve en betaalbare maaltijd.

Wie

Stichting Markt Centraal is opgericht in 2020 en is een samenwerking tussen Cantina Mobilé en Mister Kitchen. Wij zijn de eerste nieuwe gebruikers en kwartiermakers van de Centrale Markthal op het Food Center Amsterdam. Als stichting zijn wij sinds 2021 begonnen met het opnieuw leven blazen in dit bijzondere en relatief onbekende rijksmonument, door middel van het organiseren van (buurt)evenementen. De komende jaren willen wij zoveel mogelijk buurtbewoners op een laagdrempelige manier kennis laten maken met en zich thuis laten voelen in de Centrale Markthal.

Wat

Ruim 24 zondagen per jaar serveren we een toegankelijke én betaalbare maaltijd (hoofdgerecht en toetje) met livemuziek, georganiseerd door en gekookt met buurtbewoners; het Markt Maal. Een diner waar 175 Amsterdammers kunnen aanschuiven. Voor de bezoekers van het Markt Maal ontstaat op deze manier een nieuwe, bijzondere en laagdrempelige ontmoetingsplek. Voor de buurtbewoners in de vrijwillige keukenploeg, onder leiding van Mister Kitchen’s chef Maarten, is het een leuk en praktisch leerproces om zich te ontplooien in het koken voor grotere groepen. De keukenploeg bestaat uit 12-15 buurtkoks en het menu van het MarktMaal komt voort uit de gerechten die zij samen verzinnen. Ook het team van gastdames en heren in de bediening bestaat uit vrijwilligers. Alle ingrediënten voor het Markt Maal worden ingekocht bij ondernemers op het Food Center Amsterdam of bij kleine ondernemers in de omliggende buurten.
Markt Maal is er voor allemaal, daarom hebben we ervoor gekozen om het Markt Maal voor verschillende prijzen aan te bieden:
Markt Maatje €14,50 (voor dit bedrag draag je aan een gratis maaltijd aan een onbekende die krap bij kas zit; MaatjesMaal)
Jan Modaal: € 9,50
Stadspas: € 2,00
Maatjes Maal: €0,00 (De ontvangers van een MaatjesMaal kunnen reserveren of worden aangemeld door met ons samenwerkende buurtorganisaties)

Om het Markt Maal betaalbare prijzen te kunnen aanbieden vragen wij aan het stadsdeel een bijdrage voor de inkoop van het eten en de vrijwilligers.

Totale kosten van initiatief:

€ 53.596,80

Toegekend buurtbudget:

€ 10.000,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.