logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Westerpark

Sunday Game Day at Robin Food

Branko van Broekhuizen
28-01-2022 15:46 | Sociaal | Frederik Hendrikbuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget niet toegekend

Het initiatief heeft geen budget gekregen. Uitspraak van de adviesgroep:Voor Amsterdammers een plek verzorgen om samen te komen rondom gezelschap spelletjes

Wie

Mijn naam is Branko van Broekhuizen, en ik ben heb voor Corona met de organisatoren van de Amsterdam Board Game Group (Rob Shepard en Anne Steenbergen) wekelijks een bordspel middag georganiseerd voor alle Amsterdammers. Wij zijn van mening dat bordspelletjes mensen weer rondom de tafel brengen. We zien dan ook dat er veel vriendschappen zijn ontstaan tijdens deze zondagen. Zonder een plek om samen te komen valt deze gemeenschap van board gamers uit elkaar. Helaas zijn door corona de contacten daardoor ook verwaterd en staat de plek waar we samen komen onder financiële druk waardoor we gevraagd zijn om met een financiële bijdrage hun te ondersteunen.
Zelf heb ik jarenlang gewerkt in de Frederik Hendrikbuurt en bij Robin Food als kok en organisator etentjes en activiteiten georganiseerd. Rob en Arno wonen allebei wel in de buurt van Robin Food. We krijgen bezoekers uit alle stadsdelen en verschillende buurten. Mensen in de Frederik Hendrikstraat brengen wij wel actiever op de hoogte via flyer materiaal. Ook zijn alle bewoners van het woonwerkpand waar we zitten op de hoogte en enthousiast.

Voor corona hadden we op bordspelletjes dagen gemiddeld zo een 24 mensen. We hebben hier grote tafels tot onze beschikking waardoor we nu de 1,5 meter kunnen waarborgen. Wel passen er dan niet meer dan 16 mensen in.

Tijdens de corona vroegen we een bijdrage van 2,50. Nu willen we deze bijdrage graag vrijwillig maken

Wat

Wij willen alle Amsterdammers bereiken die graag rondom de tafel komen voor een bordspel, en andere Amsterdammers ontmoeten die hier ook van houden. Naast Amsterdice zijn er eigenlijk geen plekken waar mensen die van bordspellen houden samen komen. Dit is jammer want wij geloven dat het spelen van bordspelletjes in gezamenlijk verband de sociale cohesie kan versterken (vooral in tegenstelling tot het spelen van spelletjes achter de computer alleen), maar ook goed voor de ontwikkeling is intellectueel gezien maar zeker ook op sociaal vlak. Daarnaast hebben wij persoonlijk ervaren hoe veel beter het spelen van bordspelletjes is voor je levensgeluk, dan het spelen van computerspelletjes, waar veel verslaving in is en waar mannen zich door isoleren en vereenzamen.

Wij gaan onze activiteit promoten via nextdoor, facebook en meetup. De buren willen we op de hoogte brengen via flyer actie. Uiteraard willen we graag zoveel mogelijk buren op bezoek. Zelf wonen we in de omringende wijken; Arno in Centrum West, ik in Oud noord en Rob in Oud West.

Verder willen wij op zondagen trouwens ook gezond eten. Het is één van de voorwaarden namelijk van de stichting Robin Food Kollektief waar wij gebruik van de ruimte bij maken

Totaal aangevraagd buurtbudget:

€ 2.985,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.