logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Westerpark

Tuin parkgebouw Westerpark

nicole nuijens
13-01-2022 10:24 | Openbare ruimte, Groen, Sociaal | Westerpark

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend

Dit initiatief heeft goedkeuring van de adviesgroep! De indiener kan subsidie aanvragen om het project te realiseren. Uitspraak van de adviesgroep: Beste Nicole en Ruud, Jullie aanvraag is besproken op de adviesgroep Westerpark. De groep was unaniem en heeft de aangevraagde € 10.000 euro toegekend. Veel succes met alle voorbereidingen en als er vragen zijn stel die dan aan jullie gebiedsmakelaar via t.pormes@amsterdam.nlHet stuk grond/park rondom de toekomstige kiosk/openbare toiletten in het Westerpark opknappen.

Wie

Ik ben Nicole Nuijens en word samen met mijn partner de uitbater van de kiosk en openbare toiletten in het Westerpark. Samen met de Vrienden van het Westerpark hebben wij de wens dat het gebied rondom het parkgebouw ook opgeknapt wordt.

Wat

Op dit moment is het gebied rondom het parkgebouw donker, guur en verslonst. Er wordt geslapen, gehangen en wildplassen is een groot probleem. Ook het groen rondom het parkgebouw verdient aandacht. Samen met Stadsdeel West hebben we bekeken wat gewenst en mogelijk is.
Het Stadsdeel zelf richt zich op de achterkant en de kant van de tennisbanen. Wij richten ons op de kant van het honden-wandelpad.
Om dit stuk park leuker en veiliger te maken, willen wij het stuk groen voor onze toekomstige kiosk aanpakken zodat het voor buurtbewoners een vriendelijke en niet ingewikkelde plek wordt. Een plek waar je na het wandelen met je hond kunt neerploffen, waar je met je kids voor een kinderpartijtje kunt samenkomen, waar je als sporters even kunt verzamelen voor de training begint.
Het gras dat niet wilt groeien, willen wij vervangen door leem (wat nu ook al op het wandelpad ligt) met twee grote verhoogde plantenbakken erin. Een boombank en twee grote boomstam-banken van Stadshout worden neergezet. Een groep fruitbomen wordt geplant om het zicht op het Transformatorhuis van ProRail te verminderen, net als een extra haag langs de hekken.
Wij hopen er zo een wat lichtere en toegankelijke plek van te maken.

Totale kosten van initiatief:

€ 13.000,00

Toegekend buurtbudget:

€ 10.000,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

U kunt ook inloggen of registreren om onder uw account een reactie te plaatsen:

Inloggen of registreren

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.