logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Westerpark

Met Liefde Gebakken - 2022

Chiquita Krook
12-01-2022 16:12 | Sociaal | Staatsliedenbuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend

Dit initiatief heeft goedkeuring van de adviesgroep! De indiener kan subsidie aanvragen om het project te realiseren. Uitspraak van de adviesgroep:Samen met buurtbewoners bakken we voor de buurt. Op Valentijnsdag delen we uit met een boodschap van liefde&waardering

Wie

Ik ben Chiquita Krook, een actieve bewoonster en ondernemer uit Westerpark. In de afgelopen jaren heb ik verschillende initiatieven geïnitieerd zoals o.a. Buurtmaaltijd West, het Kids Repair Cafe, en de Valentijnsdag projecten Met liefde en Waardering en Met Liefde Gebakken. Ik dien de aanvraag alleen in maar ga zo veel mogelijk samenwerken met verschillende partijen in de wijk. In ieder geval met Dock, Sorgbasis, Combiwel en Kerk & Buurt. Daarnaast met verschillende buurtbewoners die gaan bakken voor het project. Zelf doe ik de coördineren, flyer, maak ik reclame en doe ik de verslaglegging op social media. De locatie van het project is de Koperen Knoop en AH sponsort de bakmixen die worden uitgedeeld aan bewoners zodat ze mee kunnen bakken voor hun buren, huisgenoten, vrienden of geliefde. Daarbij worden ze gestimuleerd om foto’s van de baksels te posten op social media via #metliefdegebakken en #metliefdeenwaardering. Mijn bakteam bestaat uit 6 buurtbakkers maar de samenwerkingspartners bakken ook mee. Verleden jaar hebben we ongeveer 300 bewoners kunnen bereiken, we hopen dat het er dit jaar nog meer zijn.

Wat

Het is mijn bedoeling om bewoners op Valentijnsdag een klein geluksmomentje te bezorgen of een hart onder de riem te steken. Dit door het uitdelen van al het lekkers dat door de buurtbakkers gebakken is. Met extra aandacht voor bewoners die door corona aan huis gebonden zijn, die willen we bereiken door samen te werken met Combiwel (Lief en Leedstraten project). Want juist in deze tijd, die voor sommige als zeer eenzaam wordt ervaren, is het belangrijk om verbinding te maken en liefde en waardering te tonen. De buurtbakkers gaan de week voor Valentijnsdag aan de slag met het bakken van koekjes, cupcakes, cakes en taarten. Op maandag 14 februari gaan we de wijk in om alles uit te delen aan bewoners en organisaties. Voor die tijd zullen we via social media bewoners stimuleren om met ons mee te bakken en ook iemand te verassen op Valentijnsdag. Zondag 6 februari sta ik samen met DOCK op de Sunday Market om reclame te maken voor het project. Daar kunnen bewoners op de foto met een groot hart en meer informatie krijgen over het project. Kijk voor eerdere Valentijnsdag initiatieven op Instagram @metliefdeenwaardering. De bijgevoegde foto’s zijn van verleden jaar.

Totale kosten van initiatief:

€ 500,00

Toegekend buurtbudget:

€ 500,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

U kunt ook inloggen of registreren om onder uw account een reactie te plaatsen:

Inloggen of registreren

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.