logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Westerpark

Tijd voor Creativiteit

Angelique van der Storm
12-01-2022 10:21 | Kunst & cultuur | Spaarndammerbuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend

Dit initiatief heeft goedkeuring van de adviesgroep! De indiener kan subsidie aanvragen om het project te realiseren. Uitspraak van de adviesgroep: Tip± de activiteit om de week aan te bieden, de andere week kunnen de deelnemers samen koffiedrinken. Dan kan je twee groepen maken die om de week komen. En/of nodig 9 à 10 mensen uit (i.p.v. 7) en dan komen er uiteindelijk 7.Gezamenlijk met andere bewoners 2 x pw, creatief bezig zijn onder begeleiding van 2 kunstenaars uit de Spaarndammerbrt

Wie

Mijn naam is Angelique van der Storm, (73 jaar, actieve bewoner, o.a. voorzitter van de bewonerscommissie). Ik maak makkelijk contact met nieuwe bewoners, ken veel 'oude' bewoners en hun behoeften. Combiwel Buurtwerk ondersteunt en faciliteert dit initiatief, de bewoners en de kunstdocenten. De docenten geven uitleg, doen voorstellen, begeleiden, luisteren, zorgen voor een vertrouwensband. Ook organiseren en coördineren ze dit project. De expertise van de docenten die veel ervaring hebben met het werken met kwetsbare groepen is nodig voor deze doelgroep, vandaar dat de workshops niet door vrijwilligers geleid kunnen worden.

Wat

We willen mensen creatief bezig laten zijn met elkaar. Het belangrijkste doel is om bewoners positief te houden, zeker in deze tijd. Buurtbinding is daarbij belangrijk; de sociale samenhang en creatief bezig zijn is vaak de drijfveer (dmv tekenen, schilderen, schetsen, mixed media, creatief schrijven). Er wordt met verschillende materialen gewerkt en op een toegankelijke manier kennis met kunst en cultuur mogelijk gemaakt.
Mensen leren elkaar kennen en waarderen elkaar. Bij deze diverse groepen deelnemers die kwetsbaar zijn, is begeleiding met expertise van groot belang voor de algehele cohesie en continuteit. Vandaar dat we willen werken met professionele kunstdocenten die met veel ervaring kwetsbare mensen kunnen begeleiden om ze positief en gemotiveerd te houden, ze te stimuleren, hun creativiteit aan te boren en contact te kunnen maken met anderen en dit vast te houden. De deelnemers met (financiele) problemen worden hiervoor doorverwezen door het Buurtteam/hulpverlening. Het zijn twee workshops per week, waarbij iedere keer mensvolgend aan de behoeftes van de bewoners wordt voldaan, met de inzet van verschillende thema's en materialen. Op het programma vanuit de groep staat o.a.: Landschappen schilderen, collage maken, met materiaal uit de natuur werken, portretten, perspectief. De workshops worden geleid door twee kunstdocenten gedurende 1 jaar. De eigen bijdrage is 2 euro pp (ook om het niet vrijblijvend te houden), en gaat naar consumpties.

Totale kosten van initiatief:

€ 7.240,00

Toegekend buurtbudget:

€ 7.240,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

U kunt ook inloggen of registreren om onder uw account een reactie te plaatsen:

Inloggen of registreren

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.