logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Westerpark

2 wekelijkse Buurtmaaltijd 27 jan tm 24 mrt 2022

Jan Willem van Beusekom
07-01-2022 15:51 | Openbare ruimte, Sociaal | Spaarndammerbuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend

Dit initiatief heeft goedkeuring van de adviesgroep! De indiener kan subsidie aanvragen om het project te realiseren. Uitspraak van de adviesgroep: De aanwezigen zijn unaniem voor toekenning van het hele bedrag. Tip voor de aanvrager: laat deelnemers een eigen bakje meenemen.Het organiseren van buurtmaaltijden op donderdagavond (2 wekelijks) 27 jan tm 24 mrt

Wie

Hebron & Buurthulp West zetten zich gezamenlijk in voor de bloei van de buurt. Dat doen we door individuele hulpvragen te koppelen aan buurtmaatjes, maar ook door het organiseren van activiteiten voor de buurt. Het hele jaar zijn we actief in de buurt met een bruisende kinderclub, gezellige koffie inloop voor ouderen, spelletjesmiddagen, creatieve activiteiten, inloopspreekuur voor alle hulpvragen en natuurlijk de buurtmaaltijd. Inmiddels een begrip in de buurt waar per keer rond 50 buurtbewoners naar toe komen en waarbij we ook 5 tot 10 maaltijden bezorgen bij bewoners die vanwege hun leeftijd of gezondheid niet in staat zijn om zelf te komen.
Ondanks alle beperkingen hebben we afgelopen jaar toch steeds weer de buurtmaaltijd kunnen organiseren. Het zij met beperkte plekken (middels reserveren) of via de afhaalmaaltijd, elke week maakte onze koks een heerlijke maaltijd voor de bewoners. Ook zijn er steeds meer vrijwilligers uit de buurt (vanuit alle windstreken) betrokken bij het koken, klaarmaken van de zaal of het vullen vd maaltijdbakjes. Daar worden we als Hebron & Buurthulp West blij van; dat mensen participeren bij dit soort initiatieven en actief onderdeel worden van de community. Deze vrijwilligers draaien ook dit jaar weer volop mee.

Wat

De buurtmaaltijd is een belangrijke activiteit in het laten bloeien van de buurt. Met de buurtmaaltijd zorgen we ervoor dat buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten onder het genot van een heerlijke maaltijd. Ook is het een plaats waar we mensen kunnen attenderen op Buurthulp West waar ze terecht kunnen met hun individuele hulpvragen en nodigen we er buurtbewoners weer uit voor andere activiteiten. Dat werkt goed. Zo hebben we o.a. onze kerstworkshops mede vol gekregen, door een persoonlijke uitnodiging. En zien buren dus elkaar steeds vaker, worden ze meer onderdeel vd community.
We kiezen nu voor een 2-wekelijkse buurtmaaltijd. Waarom? Omdat we aan het nadenken zijn over hoe we de buurt nog veerkrachtiger kunnen maken en meer laten bloeien. Op termijn zullen we daarom de avonden die vrij zijn, gaan invullen met het uitnodigen van 'specifieke' buren voor een maaltijd.
De ene keer bijv een groep uit de SDB en een groep uit de houthavens, de andere keer nieuwkomers en buurtbewoners die al lang in de SDB wonen etc. etc. Zo willen we buren stimuleren om ook nieuwe buren te ontmoeten. Ook buren die heel anders zijn of lijken. Door met elkaar in contact te komen, hopen we voorbij de vooroordelen te gaan en mooie en verrassende ontmoetingen te kunnen faciliteren tussen buurtbewoners. Daarom de gewone buurtmaaltijd om de week

Als Hebron leveren we weer de zaal, doen we de coördinatie van het koken en de vrijwilligers en staat onze keuken uiteraard tot de beschikking van de koks.

Totale kosten van initiatief:

€ 1.050,00

Toegekend buurtbudget:

€ 1.050,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

U kunt ook inloggen of registreren om onder uw account een reactie te plaatsen:

Inloggen of registreren

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.