logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Westerpark

Welkom, Marhaba voor Nisa in de Spaarn/Hout -

marienna triesscheijn
08-12-2021 11:27 | Sociaal | Spaarndammerbuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend

Dit initiatief heeft goedkeuring van de adviesgroep! De indiener kan subsidie aanvragen om het project te realiseren. Uitspraak van de adviesgroep: Er is €1000,- aangevraagd voor een vrijwilligerstraining. Dit kan wellicht ook gratis via de Vrijwilligers Centrale Amsterdam, of via de medewerkers van Combiwel. Een eigen bijdrage van €1,- per persoon Toegekend bedrag: € 3130 -1300 = €1830,- (dat is het totaalbedrag minus €1000,- voor de training en de eigen bijdrage van €1,-).Het is voor vrouwen die samen willen komen. Om ochtends te beginnen met een wandeling, ontbijt en voorlichting.

Wie

Ik ben Fatima El Morabet en doe dit initiatief samen Met Aicha Chaaoui en Combiwel Buurtwerk
met vrijwilligers Fatima, Bianca en Rens.

Wat

Voor vrouwen die alleen zijn en in contact willen komen, meer actief willen zijn. De deelnemers gaan meewandelen, samen ontbijten en luisteren en vragen stellen tijdens voorlichting. * in de toekomst ook mannen. Deze activiteiten zijn goed; voor sociale contacten, communicatie over voorlichting waardoor de opgedane kennis wordt doorgeven aan de buurt. Plezier en actief samen zijn daar gaat het om.

Ja, de voorlichting/ workshops vragen we aan professionals van bijvoorbeeld: Werk en Inkomen, GGD, mentale weerbaarheid. Vrouwenacademie & vrouwenrechtswinkel, gezondheidsinformatie; en het Buurtteam Combiwel kan vertellen over schuldhulpverlening, mantelzorg, vrijwilligerswerk en partners. We willen graag een attentie geven voor hun moeite. Voor 12 voorlichtingen in zes maanden; dat is €15 x 12 voorlichting is 180 euro.

De vrouwen in de Spaarndammerbuurt zijn een andere doelgroep dan vrouwen in de Houthaven. Is daar over nagedacht? F & A; wij hebben verschillende activiteiten en kennen de vrouwengroepen in Westerpark. We zijn bekend met het aanbod in de buurt. Aisha zorgt voor dinsdagmiddagmaaltje in het Buurtcentrum. Daar komen bewoners uit de Houthavens. We kunnen met de informatie ontbijt vrouwen bereiken die daar behoefte aan hebben. Voor andere vrouwen zijn we bezig activiteit uit te denken voor o.a. Filmavond of speciale creatieve middagen. We staan in contact met een heel netwerk. Als vrouwen behoefte of ideeën hebben aan een andere activiteit dan kunnen ze meehelp

Totale kosten van initiatief:

€ 3.130,10

Toegekend buurtbudget:

€ 1.830,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

U kunt ook inloggen of registreren om onder uw account een reactie te plaatsen:

Inloggen of registreren

Sylvia | 27 maart 2022 04:33

In de Horizon heb je de high tea. Ze doen precies dezelfde activiteiten als wat hier beschreven wordt en doelstelling is hetzelfde.

Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

U kunt ook inloggen of registreren om onder uw account een reactie te plaatsen:

Inloggen of registreren

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.