logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Westerpark

Goody Bags 2021

Frank Wijdenbosch
25-11-2021 13:30 | Sociaal | Westerpark

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend

Dit initiatief heeft goedkeuring van de adviesgroep! De indiener kan subsidie aanvragen om het project te realiseren. Uitspraak van de adviesgroep:Het maken en uitdelen van de Goody bags aan bewoners door de Kom erbij groep Westkerpark

Wie

Dit project, dat we vaak laten terugkeren, is voor Buurtbewoners jong en oud,die in deze moeilijke tijd een opsteker kunnen gebruiken. Vorig jaar zijn de bags in Coronatijd ook met blijdschap ontvangen.Wij van De Kom Erbij Groep organiseren sinds 2015 jaarlijks: De Kom Erbij Dag tegen Eenzaamheid, het Kom Erbij Buurtfeest op het Zaandammerplein, Wat Schaft de Pot tegen armoede. In samenwerking met buurtwerk en buurtteam Marieke Haarhuis en Sophie Voskuilen nodigen wij in totaal 100 mensen uit. Waarom wij uitgaan van 100 en meer goody bags is het feit dat er naast de genodigden nog veel meer vrijwilligers en andere betrokkenen in de buurt zijn die door een of andere reden nooit een schouderklopje krijgen en wij denken dat met een goody bag wij hun laten zien dat men hun ook niet is vergeten.

Wat

Deze geste is een cadeau/opsteker dat deze groep niet vaak krijgt. En dit jaar gaat Kerst500 niet door, nog belangrijker dat er een andere verrassing komt.De Spaarndammertbuurt wordt op dit moment gezien als de buurt in het Westerpark waar op dit moment de meest kwetsbare groepen wonen.
Wij krijgen vaak te horen van andere professionals dat zij ook mensen kennen die in aanmerking komen voor een uitnodiging of een goody bag en omdat wij dan nog een aantal over hebben kunnen wij die aan hun geven. Wij zijn nog nooit met goody bags blijven zitten.

Totale kosten van initiatief:

€ 1.500,00

Toegekend buurtbudget:

€ 1.500,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

U kunt ook inloggen of registreren om onder uw account een reactie te plaatsen:

Inloggen of registreren

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.