logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Westerpark

KNOOPPUNT WESTERPARK

Martijn Suurenbroek
08-11-2021 23:11 | | Staatsliedenbuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget niet toegekend

Het initiatief heeft geen budget gekregen. Uitspraak van de adviesgroep:Buurttelevisie als positieve bijdrage aan het sociaal klimaat in de buurt

Wie

Ik ben een bewoner van de Staatsliedenbuurt die zich al jaren interesseert voor lokale media in Amsterdam. Aan media-activiteit in de genoemde buurt en omgeving heb ik bijgedragen met honderden beeldreportages, die in de fase 2013-2016 zijn uitgebracht onder de vlag VAN STIRUM TV, en in de fase 2016-heden als KNOOPPUNT WESTERPARK, onderdeel van KNOOPPUNT TV, dat stedelijk gericht is. Al deze reportages zijn uitgezonden door SALTO TV en geplaatst op YouTube en Facebook. De laatste jaren plaatst KNOOPPUNT TV regelmatig in goed bekeken lokale Facebookgroepen als ‘Westerparkbewoners’ en ‘Voor Inwoners van de Staatsliedenbuurt.’ De reacties op deze reportages zijn positief. Ook krijgen wij vanuit de buurt regelmatig positieve reacties. KNOOPPUNT TV wordt momenteel gemaakt door twee bewoners van de Staatsliedenbuurt, maar een ieder is welkom mee te werken.

Wat

KNOOPPUNT TV wil door het maken van reportages met een zeer direct en betrekkelijk eenvoudig karakter bijdragen aan het sociale klimaat in de buurt. Gebleken is dat veel mensen uit de buurt bereid zijn, en misschien wel de behoefte hebben hun verhaal te doen voor de camera. Dat kan over van alles gaan over: over alledaagse dingen als wat men van de herfst vindt of hoe het met de hond gaat die net is geopereerd, tot aan de problematiek van mensen die geen dak boven hun hoofd hebben of die vertellen over het verlies van een zoon. Maar ook kan het gaan over zaken als het functioneren van welzijnswerkers in de buurcentra, het mogelijke verdwijnen van de bibliotheek in de Spaarndammerbuurt of over de vraag wat de Stadsdeelcommissie nou eigenlijk is. Dit alles wordt in makkelijk toegankelijke reportages behandeld, waarbij nadruk ligt op inhoud, en waarbij techniek secundair is.

De makers zijn van mening dat KNOOPPUNT WESTERPARK een zeer buurtgericht medium en dat een bijdrage uit Buurtbudgetten daarom terecht is, temeer daar deze kas nog ruim gevuld is en andere op buurtmedia gerichte fondsen hun weg naar andere media wel zullen vinden.

Totaal aangevraagd buurtbudget:

€ 3.000,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.