logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Westerpark

STAATSLIEDENBUURT STEUNT MEDIA STADSDEEL WEST

Martijn Suurenbroek
08-11-2021 21:23 | | Staatsliedenbuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget niet toegekend

Het initiatief heeft geen budget gekregen. Uitspraak van de adviesgroep:Een poging vanuit de Staatsliedenbuurt een bijdrage te leveren aan buurtmedia in Stadsdeel West

Wie

Ik ben een bewoner van de Staatsliedenbuurt die zich al jaren interesseert voor lokale media in Amsterdam. Aan media-activiteit in de Westerparkbuurt heb ik bijgedragen met honderden beeldreportages, die in de fase 2013-2016 zijn uitgebracht onder de vlag VAN STIRUM TV, en in de fase 2016-heden als KNOOPPUNT WESTERPARK, onderdeel van KNOOPPUNT TV, dat stedelijk gericht is. Al deze reportages zijn uitgezonden door SALTO TV en geplaatst op YouTube en Facebook. De laatste jaren plaatst KNOOPPUNT TV regelmatig in goed bekeken lokale Facebookgroepen als ‘Westerparkbewoners’ en ‘Voor Inwoners van de Staatsliedenbuurt.’ Daar komen veel positieve reacties op.

Wat

Ik zie KNOOPPUNT TV als onderdeel van media-activiteit die naar mijn mening veel meer zou moeten plaatsvinden in de buurt waar ik woon, in Stadsdeel West en in Amsterdam als geheel. KNOOPPUNT TV heeft baat bij een rijk geschakeerd medialandschap, dat structureel uit publieke gelden wordt ondersteund. Het publieke instrument dat dat in mijn directe leefomgeving kan realiseren is Stadsdeel West. Ik zal daarom de Stadsdeelcommissie West voorstellen geld dat overblijft uit Buurtbudgetten te geleiden naar een op te richten fonds voor buurtmedia. Zelf vraag ik bij deze hiervoor 10.000 euro aan. Deze aanvraag van een individuele burger kan worden gezien als een opstapje tot dit fonds. Het principe dat een burger subsidie aanvraagt voor een instantie waar hij niet direct zelf zeggenschap over heeft is vorig jaar door Buurtbudgetten aanvaard, toen ik 9000 euro aanvroeg voor Museum Het Schip. Deze zijn toegekend en worden door het museum beheerd. Deze aanvraag kan men bezien in de zelfde geest.

Totaal aangevraagd buurtbudget:

€ 10.000,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.