logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Westerpark

2 creatieve kerstworkshops

Jan Willem van Beusekom
07-11-2021 21:03 | | Spaarndammerbuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend

Dit initiatief heeft goedkeuring van de adviesgroep! De indiener kan subsidie aanvragen om het project te realiseren. Uitspraak van de adviesgroep:Het organiseren van 2 kerstworkshops (zelf kerstchocolaatjes maken & kerststukjes maken)

Wie

Hebron & Buurthulp West zetten zich gezamenlijk in voor de bloei van de buurt. Dat doen we door individuele hulpvragen te koppelen aan buurtmaatjes, maar ook door het organiseren van activiteiten voor de buurt. Het hele jaar zijn we actief in de buurt met een bruisende kinderclub, gezellige koffie inloop voor ouderen, spelletjesmiddagen, inloopspreekuur voor alle hulpvragen en elke donderdagavond is er de buurtmaaltijd.

Ook organiseren we regelmatig creatieve activiteiten en omdat de kerstmaand eraan komt organiseren we nu op 9 & 16 december twee kerst-workshops. Op 9 december gaan we olv Iljah zelf kerstchocolaatjes maken. Hierbij maken we chocolaatjes voor ons zelf en een doosje om uit te delen aan een buur. Op 16 dec gaat Iljah ons helpen om een mooi kerstukje te maken. Per workshop zoeken we nog een buurtbewoner die Iljah kan assisteren en/of gastheer/vrouw is, zodat er meerdere mensen zijn die de deelnemers kunnen helpen. Er kunnen maximaal 15 deelnemers per workshop meedoen en deze gaat ook op inschrijving. We vragen per workshop een eigen bijdrage van €2,50 (kerstchocolaatjes) en €3,50 (kerststukjes). Dit doen we, zodat we zeker weten dat mensen echt willen en dus komen. IPV zich op te geven en dan toch niet te komen.

Wat

We willen graag buurtbewoners bereiken die iets leuks creatiefs willen doen in de kerstmaand, maar niet een groot budget hebben. En we willen graag dat kerst een warme en gezellige maand is voor de buurtbewoners. Zoals bekend is het leven niet altijd makkelijk voor de buurtbewoners van de SDB en willen we er als Hebron en Buurthulp West er alles aan doen om er een mooie, gezellige en sociale feestmaand van te maken met o.a deze workshops, de buurt- kerstmaaltijd en nog vele andere activiteiten die we rondom kerst organiseren.
We hopen dat mensen kunnen genieten van de kerstchocolaatjes en er een buur mee kunnen verrassen die wel even een leuke verrassing kan gebruiken. Door buren na te laten denken aan wie ze de chocolaatjes kunnen geven, proberen we hen actief te prikkelen om om te kijken naar een ander. En met de kerstukjes hopen we gezelligheid in de woning te brengen van de deelnemer zelf.

Hebron stelt de zaal ter beschikking en coördineert de vrijwilligers

Totale kosten van initiatief:

€ 475,00

Toegekend buurtbudget:

€ 385,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

U kunt ook inloggen of registreren om onder uw account een reactie te plaatsen:

Inloggen of registreren

Saida el Mhassani | 8 november 2021 16:54

Gebiedsmakelaar heeft akkoord gegeven op deze aanvraag. Aanvragen tot €500,- worden door de gebiedsmakelaar afgehandeld.

Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

U kunt ook inloggen of registreren om onder uw account een reactie te plaatsen:

Inloggen of registreren

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.