logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Westerpark

Soup&Soul; op zoek naar verbinding met jezelf en je buur(t)

Petra Sloot
02-11-2021 22:36 | | Staatsliedenbuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget niet toegekend

Het initiatief heeft geen budget gekregen. Uitspraak van de adviesgroep:Op duurzame wijze bewustzijn creëren rond vereenzaming en buurtverbanden leggen tussen mensen met diverse achtergrond.

Wie

Het team van Soup & Soul bestaat uit professionals, vanuit Stichting Kerk & Buurt en de Nassaukerk, en wordt gedragen door een brede groep vrijwilligers, die zorgen voor coördinatie, koken van soep, flyeren, soep rondbrengen, mensen met elkaar in verbinding brengen. De professionals zorgen voor het netwerk en hebben contacten met allerlei (kwetsbare) mensen in de buurt. Daarnaast zorgen zij voor verdieping van avonden, naast verschillende kunstenaars en deskundigen, die graag hun medewerking geven.

Wat

Het team van Soup & Soul kan terugkijken op een succesvolle eerste cyclus van ruim een jaar, waarin wij eens per maand goed bezochte thema-avonden organiseerden rond een soepmaaltijd. Best een prestatie zou je kunnen zeggen, ‘ondanks Corona’. Maar misschien hebben we juist ‘door Corona’ nog meer ervaren hoe noodzakelijk onze avonden van verbinding zijn. Door het samen soep eten en het samen je verdiepen in een aansprekend onderwerp, onder leiding van deskundigen, lukte het ook tijdens de lockdowns mensen te verbinden, via de online ontmoetingen die we toen hebben opgezet. Daar waar kwetsbare ouderen moeite hadden digitaal aan te haken, werd soep aan huis gebracht.
Het project is ontstaan voor Corona uitbrak; de urgentie om bezig te zijn met eenzaamheid en de behoefte aan verbinding met mensen om je heen is er in feite altijd. Daarnaast weten we allemaal dat Corona blijvend veel sporen in de samenleving trekt. De noodzaak om op duurzame wijze door te gaan met het creëren van bewustzijn rond vereenzaming en het leggen van buurtverbanden tussen mensen is mede daardoor alleen maar groter geworden.
Eén van onze belangrijkste doelstellingen, namelijk om een duurzaam project neer te zetten, zodat er blijvend een ‘baken in de buurt’ kan ontstaan, maakt dat wij dóór willen. Alhoewel er ontzettend veel werk verzet wordt door vrijwilligers, zijn er ook kosten aan ons project verbonden, onder andere om kwaliteit en continuïteit te waarborgen.

Totaal aangevraagd buurtbudget:

€ 6.100,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.