logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Westerpark

Buurtmaaltijd Evancia's Kitchen

N Etnel
20-10-2021 16:34 | | Westerpark

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend

Dit initiatief heeft goedkeuring van de adviesgroep! De indiener kan subsidie aanvragen om het project te realiseren. Uitspraak van de adviesgroep: Er is plek voor 40 mensen in FIlah dus er wordt een bedrag toegekend voor 40 maaltijden per keer. Daarnaast het advies om zeker een bijdrage te vragen van de eters. Zoals eerder voorgesteld, bijvoorbeeld 2 euro voor mensen met een stadspas en 4 euro voor mensen zonder een stadspas.Iedere zondag kook ik Nancy Etnel, 50 lekker gezonde maaltijden voor de bewoners in Amsterdam West.

Wie

Ik ben Nancy Etnel een professionele kok en active bewoonster met een passie voor koken.Sinds 2010 zet ik me in als vrijwilliger door te koken in buurthuizen en verschillende festivals in de buurt. Ik heb onderandere voor buurtbewoners gekookt in Buurtcentrum de Tagerijn, Buurtkamer Bestevaer, Kinder kookcafe Rosa en Howard. De centrale Markthal, de Boeg en Filah(kerk en buurt). Daarnaast heb ik meedere malen gestaan op het Rembrandtpark Festival en meegewerkt aan verschillende buurtinitiatieven.

Wat

Iedere zondag bereid ik gratis 50 maaltijden voor de buurt. Mijn doel is om april 2022 tot en met juni 2022 de buurt te voorzien van een verse gezonde maaltijd.

Ik wil met het initiatief verschillende doelgroepen in de wijk aantafel krijgen en verbinden. Voornamelijk de minderbedeelden die het juist nu moeilijk hebben in deze tijd om hun uit het sociaal isolement te krijgen en zo de armoede en eenzaamheid te helpen doorbreken ,met een gezonde maaltijd en een praatje. Ook kan ik advies geven hoe men van een klein budget en oud voedsel een maaltijd op tafel kan zetten. Zo kunnen eventuele hulpvragen worden gesignaleerd, we hebben de afgelopen maanden gemerkt dat dit goed werkt . Ook omdat we een netwerk in de wijk hebben en bekend zijn met de hulpverleners en verschillende organisaties in de wijk. Mensen met een Stadspas, voedselbank,werkende mensen die het niet zo breed hebben en schuldhulpverlening. Wij bereiken deze doelgroepen door te flyeren bij de instanties en zijn wij ook een aanvulling voor de bezoekers van Filah.

Totale kosten van initiatief:

€ 2.025,00

Toegekend buurtbudget:

€ 1.785,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

U kunt ook inloggen of registreren om onder uw account een reactie te plaatsen:

Inloggen of registreren

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.