logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Westerpark

Boomspiegeltuin de Wittenkade t.o. de Wittenkade 263

Elly Birkhoff
12-10-2021 16:13 | | Staatsliedenbuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget niet toegekend

Het initiatief heeft geen budget gekregen. Uitspraak van de adviesgroep:Met medebewoners de kale grote boomspiegel ( 4,5 mtr X 4,3mtr) bewerken naar een groene bloeiende boomspiegeltuin.

Wie

Wij zijn Elly, Tineke, Karla, Ida, Carien wonende in het zogenaamde blokken 1 en 2 aan de De Wittenkade, die dit initiatief zijn gestart. De uitvoering van dit initiatief wordt buiten deze groep afwisselend door en met verschillende buren gedaan.

Vorig jaar heeft de gemeente rondom de betreffende boom bestrating weggehaald om de wortels van de boom ruimte te geven. Hierdoor ontstond er een grote boomspiegel die als hondentoilet werd gebruikt en waar huisvuil werd geponeerd. In het voorjaar 2021 zijn wij, nadat wij hiervoor toestemming kregen, begonnen om te kijken naar de mogelijkheid een boomtuin aan te leggen en aan de slag gegaan. Wij vragen nu een bijdrage om een border te creëren voor 10 cm aarde (dit mag op een boomspiegel), gereedschap en een handwaterpomp zodat er goed en veilig bewaterd kan worden. Ook door buren die wat ouder zijn en kinderen die dan mee kunnen helpen. Nu houdt dit enkele buren tegen omdat zij dit fysiek niet kunnen.

Wat

Wij willen bereiken dat alle bewoners van blok 1 en 2 en passanten kunnen genieten van de mooi en goed onderhouden boomspiegeltuin en daarbij ook meewerken aan het onderhoud hiervan. Daarnaast zorgt de boomspiegeltuin dat er geen vuil meer wordt gezet in de spiegel en het rondom de vuilcontainer netjes blijft. Tevens wordt door de aanleg van de boomspiegeltuin minder overlast ervaren van hondenpoep. Tijdens het werken in de tuin hebben wij gemerkt dat voorbijgangers en buren, stoppen voor een praatje of spontaan gaan meehelpen. We willen dat daar een ontmoetingsplek ontstaat. In het voorjaar gaan wij zaad uitdelen in de twee flats om op eigen balkon te laten ontspruiten en deze gezamenlijk te planten. Hiervan willen wij openingsfeestje maken. Er is al een samenwerking met het Wormenhotel ontstaan. Deze doneert 2 x per jaar compost voor de tuin. Omwonenden doneren advies en planten uit hun eigen (volks)tuin. Met het ontwikkelen van de boomspiegel komen wij een aantal hobbels tegen om de tuin kans van slagen te geven. De tuin is vrij groot 4.5m x 4.3 m. met een zandbodem. Het is arme grond en er moet veel bewaterd worden. Het bewateren is lastig door de afwijkende vorm van de wal (zie foto), waardoor er niet veilig en door iedereen water kan worden geputst. Buren zien de arme grond en hebben aarde gedoneerd. Dit is echter een druppel op een gloeiende plaat.

Totaal aangevraagd buurtbudget:

€ 604,40

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.