logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Westerpark

Buurt BBQ Spaarndammerbuurt

Jan Willem van Beusekom
14-09-2021 10:37 | | Spaarndammerbuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend

Dit initiatief heeft goedkeuring van de adviesgroep! De indiener kan subsidie aanvragen om het project te realiseren. Uitspraak van de adviesgroep: De Adviesgroep heeft positief geadviseerd op deze aanvraag, aanvraag is gehonoreerd.Op 30 september organiseren Hebron & Buurthulp West weer de jaarlijkse BuurtBBQ

Wie

Hebron & Buurthulp West zetten zich gezamenlijk in voor de bloei van de buurt. Dat doen we door 1 op 1 koppelingen te maken van mensen met een hulp behoefte (denk aan boodschappen doen, wandel- of sociaal maatje etc.) met vrijwilligers, maar ook door het organiseren van activiteiten voor de buurt.
Het hele jaar zijn we actief in de buurt met een bruisende kinderclub, gezellige koffie inloop voor ouderen, spelletjesmiddagen, inloopspreekuur voor alle hulpvragen van buurtbewoners, elke donderdag afhaalmaaltijden, creatieve middagen en jaarlijks met losse activiteiten en events die we organiseren voor de buurt met haar mooie bewoners.
1 van de jaarlijks terugkerende events is de buurtBBQ. Deze kon helaas vorig jaar niet doorgaan vanwege corona, maar dit jaar kan het gelukkig weer en hebben we wederom de fantastische kok Isam bereid gevonden om voor ons een heerlijke BBQ te verzorgen. Wie Isam kent, weet dat het tot in de puntjes goed verzorgd is met kwalitatief goed biologisch vlees. Het menu: Kipspiesjes, drumstick, Kippendijfilet en lamsvlees (koteletjes en stukken), bijbehorende sausjes, aardappelen (ook gepoft) & rijst, diverse salades, vers brood met dips en als toetje baklava en zomers fruit.
We hebben er heel veel zin in, helemaal omdat vorig jaar niet door kon gaan en samen met vele vrijwilligers en de professionals van Hebron & Buurthulp West maken we er een mooi buurtfeest van met ook speciale activiteiten voor de kinderen zoals schminken en marshmallows maken.

Wat

Voor de Buurtbewoners uit de Spaarndammerbuurt.

Met de buurt BBQ willen we er voor zorgen dat buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten. En de buurtBBQ ligt uiteraard in het verlengde van de wekelijkse buurtmaaltijden die we ook dit seizoen weer organiseren en we hopen ook dat de buren elkaar blijven ontmoeten op de donderdagse maaltijden na deze buurt BBQ, zodat nieuwe buurtcontacten gemaakt worden en bestaande contacten zich verder ontwikkelen, zodat we elkaar als buren zien en blijven zien en kunnen helpen indien nodig. Dat we samen de bloei zijn! Wij geloven dat samen eten daar misschien wel het beste middel voor is.

Zoals aangegeven staat Isam voor een hoge kwaliteit van eten. En dat vinden we belangrijk: dat buurtbewoners die normaal gesproken niet de financiële middelen hebben om goed en echt lekker eten te kopen, nu aan kunnen schuiven bij een BBQ van hoog niveau, maar wel in een laagdrempelige setting in de buurt. We eten deels op straat voor Hebron en deels binnen.

Verder helpen vele vrijwilligers mee en laten we daarin ook nieuwe vrijwilligers participeren, om zo mensen ook onderdeel vd buurt te laten zijn en zo hun talenten kunnen ontdekken en inzetten en zo meer onderdeel worden van de buurtcommunity..
Als Hebron & BHW leveren wij de zalen, BBQ benodigdheden, biologisch servies, koffie en thee en uiteraard onze inzet als professionals in het organiseren en aansturen van het event. Via het GWL terrein krijgen we van Hassan extra (sta)tafels en banken.

Totale kosten van initiatief:

€ 1.375,00

Toegekend buurtbudget:

€ 1.375,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

U kunt ook inloggen of registreren om onder uw account een reactie te plaatsen:

Inloggen of registreren

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.