logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Westerpark

Aanvraag sportmatten + kickboksattributen Volta

Helen van Gorkum
29-06-2021 15:04 | | Westerpark

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend

Dit initiatief heeft goedkeuring van de adviesgroep! De indiener kan subsidie aanvragen om het project te realiseren. Uitspraak van de adviesgroep: De adviesgroep ondersteunt dit initiatief van harte!. Ze vroegen zich wel af of 1 paar handschoenen wel genoeg was. Er kan eventueel nog budget worden aangevraagd voor nog een aantal handschoenen. Voor meer informatie kun je contact opnemen met de gebiedsmakelaar Saida el MhassaniAanpassingen sportzaal: nieuwe mat + kickboksattributen, bescherming en verlichting voor gebruikers van deze sportzaal.

Wie

Mijn naam is Helen van Gorkum en ik ben programmacoördinator bij Volta. Ik doe namens dit buurthuis en poppodium in de Spaarndammerbuurt een aanvraag voor een nieuwe vloer in onze sportzaal en een klein aantal sportattributen en verlichting. Volta is al sinds 1995 een begrip in Amsterdam West voor (kwetsbare) jongeren die ervaring willen opdoen in de disciplines muziek en sport. Tevens zijn we als buurtcentrum ook een laagdrempelige plek voor sociale contacten tussen buurtbewoners die gebruik maken van onze faciliteiten en een sociale hang-out voor jongeren uit Amsterdam West.

We doen een aanvraag voor het bekostigen van nieuwe matten en sportattributen voor onze sportzaal. Hierin doen we ook een eigen bijdrage: de man-uren voor het verwijderen van de oude mat, het egaliseren van de onderliggende vloer en het plaatsen van de nieuwe matten doen we in eigen beheer.

Wat

De sportzaal van Volta heeft dringend onderhoud nodig. In 2020 vierde Volta haar 25-jarig jubileum, en onze sportmat is waarschijnlijk al net zou oud! Ongeveer vijf buurtgroepen en twee jongerenwerkers en hun groepen maken structureel gebruik van onze sportzaal. De mat die er nu ligt is echter niet verplaatsbaar en maakt het alleen mogelijk om de zaal voor specifieke sporten te gebruiken aangezien het niet toegestaan is de mat met schoenen te betreden, want deze zou dan stuk kunnen gaan.

Door van één grote mat naar losse matdelen te gaan, kan de huidige functie behouden worden maar kunnen we te zijner tijd ook uitbreiden naar andere disciplines (zoals dansles). Door deze eenvoudige aanpassing te doen en de vloer te vervangen, kunnen we nog meer dans- en sportdisciplines voor een maatschappelijke prijs aanbieden aan onze buurtgenoten. Om de ruimte aangenamer te namen willen we ook twee lichtsnoeren in de ruimte plaatsen die de sfeer verhogen.

Tevens willen we onze gebruikers voorzien van nieuwe bokshandschoenen, stootkussens en scheenbeschermers. De huidige handschoenen en bescherming is versleten en toe aan vervanging.

Jesper Haages, Kickboksleraar bij Volta zegt hierover het volgende: “Wij zouden graag vernieuwde kickboks spullen willen in Volta. De huidige bokshandschoenen en scheenbeschermers zijn op en de kinderen worden daar niet goed genoeg door beschermd. Vaak hebben ze het geld niet om zelf uitrusting te kopen."

Totale kosten van initiatief:

€ 2.776,82

Toegekend buurtbudget:

€ 2.776,82

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

U kunt ook inloggen of registreren om onder uw account een reactie te plaatsen:

Inloggen of registreren

Maria | 27 augustus 2021 11:15

Jaaa, mooi initiatief! Komen er ook mogelijkheden voor vrij inloop om te sporten als buurtbewoner?

Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

U kunt ook inloggen of registreren om onder uw account een reactie te plaatsen:

Inloggen of registreren

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.