logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Westerpark

Pleinvakantie!

Farida Ammara
23-06-2021 18:51 | | Staatsliedenbuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend

Dit initiatief heeft goedkeuring van de adviesgroep! De indiener kan subsidie aanvragen om het project te realiseren. Uitspraak van de adviesgroep: In overleg met de buurtwerker en initiatief nemer wordt ene bedrag van 500 euro toegekend.Vrouwen/moeders aanwezig op VBP, activiteiten voor/met kinderen t.b.v. goede sfeer en vakantiebeleving in coronatijd.

Wie

NISA & NOOR is een vrouwennetwerk, waarvan de activiteiten vooral plaatsvinden in en vanuit jongerencentrum Van Beuningenplein (jc VBP). De vrouwen, die de activiteiten van NISA & NOOR bezoeken wonen in West(erpark) en een enkeling (net) daarbuiten. Voor een deel betreft het vrouwen, die anders (nog) geïsoleerd thuis zitten.

De vrouwen kunnen bij NISA & NOOR terecht voor: informatie, advies, voorlichtingsbijeenkomsten, educatieve, recreatieve en sportieve activiteiten.
Activiteiten en ‘ontmoeten’ zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden: de een vindt bij NISA & NOOR een luisterend oor, het (soms broodnodige) contact met andere vrouwen onder het genot van een kopje koffie/thee - oftewel (het begin van) een netwerk - en gaat van daaruit meedoen met de activiteiten en vindt steeds beter haar weg in West(erpark); de ander heeft via via gehoord over (een van) de activiteiten of de mogelijkheid om met vragen/problemen aan te kloppen en komt juist daar op af en leert vervolgens andere vrouwen kennen.
De deelnemers variëren in leeftijd, het merendeel van de vrouwen is niet in Nederland geboren.

Farida Ammara is de contactpersoon/trekker van NISA & NOOR. Zij wordt ondersteund door een medewerker Combiwel Buurtwerk Westerpark. Farida zoekt waar mogelijk altijd de samenwerking met anderen en stimuleert deelnemers van NISA & NOOR om mee te helpen bij de activiteiten; een aantal vrouwen vormt inmiddels een vast groepje vrijwilligers. De vrouwen ondersteunen deze aanvraag.

Wat

Wie: vrouwen en kinderen.
Wat: goede sfeer op plein en vakantiegevoel, ook als je niet weg kan.
Tijdens de schoolvakantieperiode, waarin NISA & NOOR altijd een pauze heeft,
kunnen in overleg met Dock de vrouwen toch in jc VBP terecht en zijn de dagen/tijden waarop gewijzigd; namelijk di/wo/do.middag en wo/vr.avond (kinderen zijn vanwege de vakantie namelijk ook ’s avonds nog buiten). De vrouwen van NISA & NOOR willen zo iets terugdoen voor het feit, dat zij met hun activiteiten door het jaar heen terecht kunnen in jc VBP.
Tijdens de zomervakantieperiode 2020 zijn hiermee goede ervaringen opgedaan. De aanwezigheid van de vrouwen had een positief effect op de gang van zaken op het plein (als je moeder in de buurt is of een andere moeder die jou en je ouders kent, stimuleert dat gezellig pleingedrag). Kleine, laagdrempelige activiteiten die NISA & NOOR de kinderen bood, droegen bovendien bij aan het vakantiegevoel.

Ook aankomende zomervakantieperiode wil NISA & NOOR bijdragen aan de sfeer op het plein en het vakantiegevoel door de kinderen op een aantal momenten (kleine) activiteiten te bieden. Denk daarbij aan: samen tekenen, (henna)schminken, leren maken van gezonde traktaties/hapjes (die ook thuis gemaakt kunnen worden) en iedere vakantieweek een ijs-/pannenkoekendag. Aan de hand van reacties/ideeën van de kinderen kunnen ook andere kleine, laagdrempelige activiteiten plaatsvinden. In het kader van zorg voor je omgeving zullen moeders en kinderen ook zwerfafval verzamelen.

Totale kosten van initiatief:

€ 540,00

Toegekend buurtbudget:

€ 500,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

U kunt ook inloggen of registreren om onder uw account een reactie te plaatsen:

Inloggen of registreren

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.