logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Westerpark

project W.U.R.M.

Aristide Weitenberg
23-06-2021 16:09 | | Sloterdijk

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend

Dit initiatief heeft goedkeuring van de regiegroep! De indiener kan subsidie aanvragen om het project te realiseren. Uitspraak van de regiegroep: De adviesgroep vindt het een mooi plan. Wel erg ambitieus, advies is om goed op te letten of de ambities niet erg hoog zijn. Daarnaast vindt de groep hergebruik van de materialen erg belangrijk. Hopelijk kan er toch een opslagmogelijkheid gevonden bij het tuinpark.Drie bewoners hebben de tender van Sloterdijkermeer gewonnen en gaan het boerderijtje en de omliggende tuin renoveren.

Wie

Myrthe de Laat, Barbara Klein Bramel en Aristide Weitenberg vormen sinds kort het bestuur van stichting W.U.R.M. Wij gaan samen met tuinders van Sloterdijkermeer en Nut & genoegen en enthousiaste bewoners uit de omliggende wijken het boerderijtje en de tuin renoveren. In het gebouwtje komt een multifunctionele ruimte voor workshops, presentaties en cursussen, een klein keukentje en een 'ruilkast'. De omliggende tuin wordt omgevormd tot een kruiden/theetuin, een moestuin en een bijen-vlinder-paradijsje. Organisaties en initiatieven uit de buurt krijgen straks de mogelijkheid -groene, duurzame en sociale- activiteiten aan te bieden bij WURM.

Wat

WURM wordt een ontmoetingsplek voor tuinders en buurtbewoners. We wisselen ideeën, kennis, zaden en plantjes uit en gaan op zoek naar oplossingen om onze omgeving groener, socialer en gezonder te maken. We creëren voorbeelden van duurzame aspecten als (wormen)composteren, zonne-energie het opvangen en hergebruiken van regenwater. We bieden plaats aan cursussen en natuurwandelingen, maar bijvoorbeeld ook aan yoga of mindfulness. Je kunt bij ons met je handen in de aarde wroeten, of lekker rusten met een kopje thee en genieten van de rust en de fluitende vogels. Kortom, een laagdrempelige oase waar veel mensen zich welkom kunnen voelen.

Totale kosten van initiatief:

€ 8.750,00

Toegekend buurtbudget:

€ 8.750,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

U kunt ook inloggen of registreren om onder uw account een reactie te plaatsen:

Inloggen of registreren

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.