logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Westerpark

Zomerweek Hebron

Kim van Willegen
17-06-2021 10:42 | | Spaarndammerbuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend

Dit initiatief heeft goedkeuring van de adviesgroep! De indiener kan subsidie aanvragen om het project te realiseren. Uitspraak van de adviesgroep: Positief advies van de adviesgroep.



Op vakantie gaan is niet voor iedereen weggelegd. Daarom organiseert Hebron ook dit jaar weer de zomerweek!

Wie

Hebron is een buurtkerk midden in de Spaarndammerbuurt, die verlangt naar de bloei van de Spaarndammerbuurt. Hebron vormt een inclusieve community waarin iedereen tot bloei kan komen.

Hebron is het hele jaar actief in de buurt met een bruisende kinderclub, gezellige koffie inloop voor ouderen, spelletjesmiddagen, inloopspreekuur voor alle hulpvragen van buurtbewoners, elke donderdag afhaalmaaltijden en daarnaast worden er het hele jaar door nog vele andere activiteiten georganiseerd.

Zo organiseert Hebron Amsterdam jaarlijks ook een zomerweek: primair gericht op kinderen en jongeren uit de Spaarndammerbuurt, maar ook breder voor bewoners uit de buurt. Dat willen we dit jaar zeker weer doen, helemaal omdat er langzaam opluchting ontstaat ‘dat er weer wat kan’, maar veel mensen tegelijk niet meteen weten wát te doen.

De zomerweek, heeft dit jaar als titel ‘overvloed’ en is gericht op de bloei van de Spaarndammerbuurt.
In heel de week ontdekken we met bewoners ‘overvloed’. Dit jaar stond in het teken van schaarste, tekort, afzien. Deze week draait het om: waarin hebben we overvloed? Waarin hebben we iets te delen en te geven?

Wat

Ieder jaar als de vakanties beginnen, vertrekt een deel van Nederland naar een vakantiebestemming. Dit is voor lang niet iedereen weggelegd: omdat er geen geld is voor een gezinsvakantie, omdat het niet de gewoonte is of omdat er niemand is om mee op vakantie te gaan. Die mensen willen we bereiken, zodat ook zij echt het vakantiegevoel zullen hebben. een tijd van ontspanning, ontmoeting en plezier. Daarom hebben we een gevarieerd programma voor jong & oud, zodat het een feestelijke week wordt voor iedereen en echt iedereen op vakantie kan dit jaar!

Concreet betekent dit:
* Dagelijkse kinderclub vol activiteiten waarin kinderen uit zowel Houthavens als Spaarndammerbuurt elkaar ontmoeten, samen spellen doen en op creatieve wijze een goede week hebben.
* Dagelijks sporten met jongeren uit de Spaarndammerbuurt/Houthavens op het Zaandammerplein. Met sport, ontmoeting rondom een thema (pesten. Fairplay, racisme etc) én tijd voor ontspanning
* Dagelijks avondprogramma met een mix van ontspanning (karaoke, bingo) inhoud (film en debatavond over de buurt) en ontmoeting (samen eten aan een lange tafel)

De huur van het gebruik vd zalen kosten normaal tegen de 1500,- voor de hele week. Een groot deel van deze kosten zal als een gift geschonken worden door stichting Vrienden van Hebron.

Eten & drinken tijdens de activiteiten proberen we te regelen middels sponsoring bij lokale winkels.

Totale kosten van initiatief:

€ 900,00

Toegekend buurtbudget:

€ 900,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

U kunt ook inloggen of registreren om onder uw account een reactie te plaatsen:

Inloggen of registreren

F. van Tergdahl | 11 oktober 2021 16:11

is de reactie van de regiegroep al binnen? want de zomer is toch al voorbij?!

Saida el Mhassani | 29 oktober 2021 11:07

De aanvraag was al gehonoreerd en besproken. Echter nog niet goed verwerkt op de website :)

Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

U kunt ook inloggen of registreren om onder uw account een reactie te plaatsen:

Inloggen of registreren

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.