logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Westerpark

'Rust na onrust', bijeenkomst buurtbewoners

Aicha Chaaoui
20-05-2021 11:25 | | Spaarndammerbuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend

Dit initiatief heeft goedkeuring van de regiegroep! De indiener kan subsidie aanvragen om het project te realiseren. Uitspraak van de regiegroep:Mensen uit de Spaarndammerbuurt samenbrengen voor contact en 'uitlaadklep', met gespreksleider, onderwerp Coronatijden

Wie

Samen met maximaal 4 andere vrijwilligers wil ik dit organiseren. Een gezellige middag op een zaterdag (waarschijnlijk 3 juli), zodat buurtbewoners live kunnen horen hoe het nu met iedereen gaat. Hoe kan er meer rust per persoon en in de buurt komen, wie kan tips voor rust delen? Zijn er bepaalde behoeftes? Wat kunnen we doen? Hoe heeft men afgelopen jaar ervaren, kunnen mensen lessen delen. Zijn er bvb vragen over vaccineren? Er is een gespreksleider en er wordt iemand van de GGD gevraaagd te komen. Ik zet mijn kooktalent deze middag natuurlijk in (als ik ook voor mijn projecten Marokkaans Maaltje en Internationale kookwokshops doe op de dinsdagen in De Horizon). Heerlijke hapjes zullen er zijn maar we willen vooral dat mensen 3 juli gehoord worden, blij worden en steun van elkaar krijgen. De datum is afhankelijk van de versoepelingen. Uiteraard 'coronaproof'. Het zal in de grote zaal van buurtcentrum de Horizon plaatsvinden, (Combiwel Buurtwerk ondersteunt)

Wat

Meer rust, ontapanning creeren, na de grote onrust en lockdowns. De buurtbewoners kunnen zich dan uiten bij elkaar, er is veel gebeurd afgelopen jaar, er zijn bewoners die het zwaar hebben (gehad). We kunnen energie van elkaar krijgen, hopelijk lol hebben, gezelligheid brengen. Het is interactief, ook kunnen er vragen gesteld worden aan een persoon van de GGD. Uiteraard proberen we voor een warme, gezellige sfeer te zorgen.

Totale kosten van initiatief:

€ 490,00

Toegekend buurtbudget:

€ 490,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

U kunt ook inloggen of registreren om onder uw account een reactie te plaatsen:

Inloggen of registreren

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.