logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Westerpark

Bijeenkomst 'Opvoeden is topsport' voor ouders

Maryn Schut
13-06-2019 09:40 | |

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend
Gerealiseerd

Dit initiatief heeft subsidie ontvangen en is uitgevoerd!Themabijeenkomst over opvoeden voor ouders in de maatschappelijke opvang én voor ouders uit de buurt.

Wie

Van 7 tot 13 oktober is de Week van de Opvoeding. In dat kader wil HVO-Querido op 9 oktober vanuit de maatschappelijke opvang een themabijeenkomst over opvoeden organiseren voor zowel ouders in de opvang als voor andere ouders in de (Zeehelden-) buurt. Het plan is om de bijeenkomst te organiseren in samenwerking met een basisschool (concrete afspraken moeten nog gemaakt worden, het contact is wel al gelegd). De oudermiddag zal worden verzorgd door een theatergroep. We rekenen op ongeveer 40 deelnemende ouders en we rekenen erop dat ook de Amsterdammer kennis wil nemen van het project (via free publicity).

Wat

Doel van de bijeenkomst is om voor het voetlicht te krijgen dat opvoeden voor alle ouders topsport is, of je nu wel of niet in de maatschappelijke opvang verblijft. De bijeenkomst is vooral gericht op ouders van kinderen in de basisschoolleeftijd.
De maatschappelijk opvang De Roggeveen zit al tientallen jaren in de Zeeheldenbuurt. Door het organiseren van een bijeenkomst voor zowel ouders in de opvang als voor andere ouders willen we het contact tussen ouders bevorderen en mogelijke vooroordelen over ouders in de opvang wegnemen.

Totale kosten van initiatief:

€ 2.300,00

Toegekend buurtbudget:

€ 1.980,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.