logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Westerpark

Buurt Kunst Licht Route

Tanja Topalovic-Henn
12-06-2019 10:07 | |

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend
Gerealiseerd

Dit initiatief heeft subsidie ontvangen en is uitgevoerd!Tijdens drie avondwandelingen in de wintermaanden loop je langs aan fotoprojecties bij 12 locaties in de buurt

Wie

Sinds drie jaar is Buurtlicht bezig met projecties op straat om te laten zien hoe kleurrijk, veelzijdig en eigenzinnig onze buurt is. Onderwerpen zijn: het werk van kunstenaars en dichters, foto’s van vroeger en nu,”honden en hun baasje”, “Westerpark bezoekers en bewoners”, het Kinder –Buurt- Licht en korte documentaires over stichtingen en verenigingen in de buurt.
In de Buurt-Kunst-Licht-Route brengt Buurtlicht tientallen kunstenaars, dichters en vijftien organisaties samen in een manifestatie. Op twaalf verschillende plaatsen bieden we samen een programma aan waarbij iedereen wordt uitgenodigd om de buurt opnieuw te ontdekken.
De route biedt een gevarieerd programma: bijvoorbeeld projecties op de watertoren. kunstmarkten in De Koperen Knoop en De Nassaukerk en een groepsexpositie in Zaal 100.
Elke bewoner is welkom om mee te doen aan de route, door iets van licht of kunst bij te dragen. Locaties en organisaties kunnen zich tijdens de lichtroute met hun eigen programma aan de buurt presenteren.
Enthousiaste vrijwilligers zijn van groot belang voor het realiseren van de Buurt-Kunst-Licht-Route. Naast vrijwilligers van deelnemende organisaties, werft Buurtlicht actief vrijwilligers voor de organisatie en begeleiding van de lichtroute.

Wat

Buurtlicht wil een positieve impuls aan de buurt geven door afbeeldingen op straat, bomen en blinde muren te projecteren.
Buurt Kunst Licht Route wil een breed scala aan lokale kunstenaars en andere actieve bewoners de mogelijkheid geven zich aan de buurt te presenteren.
Met een kort woord: lichtbestuiving!
Buurtlicht schept bewustzijn voor je leefomgeving door het tonen van mensen en hun activiteiten. Laat het Buurtlicht schijnen!
De Buurt-Kunst-Licht-Route wil kunstenaars en andere actieve bewoners een vrolijke en gezellige mogelijkheid geven om zich aan de buurtbewoners te presenteren. Het licht-thema maakt het mogelijk om met verschillende vormen van kunst kennis te maken. Organisaties in de buurt kunnen op originele wijze het publiek benaderen.
In donkere maanden waarin het leven zich voornamelijk binnenshuis afspeelt, brengt de route licht en gezelligheid op straat. Zowel binnen als buiten is van alles te beleven en tussendoor kan wat gedronken of gegeten worden. De route is een plek om elkaar te ontmoeten en je te laten verrassen. Door het vormen van een route komen bezoekers op plaatsen en in locaties waar ze anders misschien voorbij zouden lopen.
Buurt-Kunst-Licht-Route is een combinatie van kunstzinnige creativiteit, informatie en gezelligheid. Buurtlicht creëert zichtbaarheid en gebruikt daarbij op een unieke manier de mogelijkheden van het licht. Uitnodigend, inspirerend en verbindend vormen pijlers van deze manifestatie.

Totale kosten van initiatief:

€ 3.500,00

Toegekend buurtbudget:

€ 3.500,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.