logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Westerpark

Onderhoud Poëzie op de stoep

Nafiss Nia
15-05-2019 20:48 | |

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend
Gerealiseerd

Dit initiatief heeft subsidie ontvangen en is uitgevoerd!In de zomer willen we graag de vier gedichten op de stoep voorzien van een onderhoudsbeurt.

Wie

Ik ben Nafiss Nia woonachtig op Frederik Hendrikstraat en het project Poëzie op de stoep is een initiatief van stichting Granate. #PODS

Wat

Vorig jaar hebben we bij wijze van pilot de buurt Hugo de Groot- & Frederik Hendriksbuurt opgefleurd met poëzie. Vier gedichten van lokale dichters werden gekalligrafeerd op de stoep naast vier haltes van tramlijn 3. De lovende reacties van buurtbewoners, deelnemende dichters en andere passanten waren boven onze verwachting.
Het project Poëzie Op De Stoep (#PODS) is een initiatief van Stichting Granate, waarmee de stoepen van Amsterdam beschilderd worden met korte, hoopvolle gedichten, aangebracht door een kalligraaf. Gedichten van dichters uit de buurt, voor iedereen die de straten van Amsterdam betreedt. Jong en oud, vaste bewoner en passant, toerist en local.

In juni en juli (afhankelijk van het weer) willen we graag deze vier gedichten voorzien van een onderhoudsbeurt. Dat houdt in dat we gedichten gaan schoonmaken en ze met verf en kwast bijwerken.

Het onderhoud van deze vier gedichten uitgevoerd door een lokale kalligraaf kost € 175 per gedicht, in totaal hebben we daarmee voor het onderhoud € 700,- nodig.

We zouden het erg op prijs stellen als de regiegroep ons dit bedrag zou toekennen. Dat zou veel betekenen voor het voortzetten van dit project.

Bekijk hier het videoverslag van Poëzie op de stoep pilot:
https://www.youtube.com/watch?v=PP1R5DlYd4E&t=17s

Alvast bedankt en
warme groet,
Nafiss Nia

Totale kosten van initiatief:

€ 700,56

Toegekend buurtbudget:

€ 701,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.