logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Westerpark

Warme maaltijden voor minima in coronatijd

Sarah el Ghoulbzouri
12-04-2021 00:08 | | Staatsliedenbuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend

Dit initiatief heeft goedkeuring van de adviesgroep! De indiener kan subsidie aanvragen om het project te realiseren. Uitspraak van de adviesgroep: De adviesgroep vind het een mooi initiatief en kent het bedrag toe. Deze aanvraag kan echter niet structureel uit het buurtbudget worden toegekend. Volgend jaar moeten jullie op zoek gaan naar andere finacieringsbronnen. Het stadsdeel kan hier eventueel bij helpen. Ook moet de aanvraag dan eerder worden ingediend.7 dagen van de week koken vrijwillige moeders voor minima. Een grote financiële & sociale behoefte sinds coronatijd.

Wie

Ik ben Sarah een betrokken vrijwilliger van de stichting Samen Sterk Vrouwen West en ik dien dit voorstel in namens de stichting. Ons project wordt gestimuleerd vanuit het restaurantketen van de Pacific en wij zijn een crowdfunding gestart om dit project te kunnen starten.

Wat

Nora en Darifa, de oprichters van SSVW zijn erg betrokken en gevoelig als het gaat om de behoefte van de buurtbewoners. De stichting bestaat uit vrijwillige moeders die zorg willen dragen voor de buurt. In deze tijd van corona, lijden veel mensen financieel maar ook sociaal. We moeten allemaal door deze lastige tijd heen. Ons project draagt daar, op beide vlakken, met alle liefde aan bij.

Hoe het begon: Ons initiatief is begonnen sinds vorig jaar en nu niet meer weg te denken en daarom koken wij nog steeds sindsdien, elke dinsdag. Begonnen met 60 maaltijden per dag, wat gauw opliep tot 350. Ons idee is om warme maaltijd pakketten, vrijwillig bereid door moeders, af te laten halen door benodigden. Iedereen die het nodig heeft, ongeacht religie, afkomst of andere criteria! Een maand lang gedurende de Ramadan. Een maand waarin in normaal gesproken maaltijden juist meer dan dat anders het geval is, samen met anderen wordt genuttigd. Dit houdt dus in, 350 x 30 maaltijden ! Een pakket houdt niet alleen in een warme maaltijd maar ook drinken, fruit, dadels, nagerecht etc.

At5 heeft ons project opgemerkt en gefilmd in campagne #Amsterdamhouvol, Fenna Ulichki stadsdeelvoorzitter, Ali B en meerdere bekendheden zijn langs gekomen om hun medeleven en instemming tonen. Kortom; het bruist van de energie! Zie onze instagram voor het succes van vorig jaar: SamenSterkVrouwenWest

Totale kosten van initiatief:

€ 8.300,00

Toegekend buurtbudget:

€ 8.300,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

U kunt ook inloggen of registreren om onder uw account een reactie te plaatsen:

Inloggen of registreren

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.